IN ACEST ARTICOL:
Daca iti doresti ca locuinta ta sa fie transformata intr-un loc destinat reveriei, care face apel la memoria trecutului, atunci stilul shabby chic este potrivit pentru tine.

Daca iti doresti ca locuinta

ta sa fie transformata intr-un loc destinat reveriei, care face apel la memoria trecutului, atunci stilul shabby chic este potrivit pentru tine. Acest stil isi are originile in Marea Britanie, desemnand amenajarea specifica a caselor rurale din acea zona, iar denumirea a fost utilizata abia in anii ’80, de catre Rachel Ashwell, ale carei cautari se construiesc in jurul acestui stil extrem de personal si deosebit.

Stilul shabby chic presupune, inainte de toate, o armonie intre piesele de mobilier confortabile, cu influente romantice, culori deschise si accesorii decorative originale. Imprimeurile deosebite sunt un must-have, in vreme ce aspectul patinat, usor uzat vine sa completeze o imagine feerica. Un prim lucru pe care trebuie sa il stii despre acest stil este faptul ca foloseste un look casual si pune mare accent pe confort si pe o atmosfera primitoare si intima. Acesta foloseste foarte mult pattern-urile, care sunt specifice stilului englezesc. Astfel, fiecare incapere decorata in stilul shabby chic prezinta imprimeuri cu motive florale; ele sunt utilizate la tapiseria canapelelor si fotoliilor, draperii, fete de masa, husele scaunelor, dar si la corpurile de iluminat si vasele decorative. Acestea le poti alatura dungilor, care trebuie sa fie, insa, in culori pastelate, pentru a nu iesi prea mult in evidenta.

Mobilierul shabby chic este, in general, alb, dar poate fi si bleu sters sau roz deschis si are un aspect usor uzat. El aminteste de mobilierul specific stilului romantic, prin formele curbe si prin detaliile minutioase preluate de la stilul baroc. Canapeaua cu motive florale are bratele rotunjite si este bogat accesorizata cu perne decorative. Atat masuta de cafea, cat si cea din dining au picioarele cu forme rotunjite si pot fi realizate din lemn sau din fier forjat, vopsit alb. Scaunele sunt imbracate cu huse, iar patul are tablia proeminenta. Alte piese de mobilier ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un asemenea decor sunt comoda si balansoarul.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri