6. Nu dezlipiti banda protectoare de pe geamurile termopan.
Geamurile termopan au fost instalate demult, dar banda protectoare nu a fost dezlipita. De ce? Unii proprietari care ne-au chemat in ajutor ne-au spus ca nu au inlaturat-o pentru ca au crezut ca le protejeaza mai bine rama geamului, desi au recunoscut ca este inestetica. In bataia soarelui insa, lipiciul benzii intra in porii ramei si nu va mai putea fi inlaturat decat cu un produs profesional pe care, in general, il au doar firmele de curatenie. Si nu vreti sa platiti pentru ca n-ati scos la timp o banala banda, nu-i asa ?
7. Pulverizati solutii de mobila pe suprafete care nu au fost sterse de praf.
Din nou graba strica treaba. Inainte de a folosi un produs destinat mobilei, trebuie sters praful, altfel nu veti obtine decat un cockteil de praf cu aroma de lamaie, intins generos pe o suprafata stearsa si aparent curata. La cateva minute, daca veti testa cu degetele veti lua o noua portie de praf.
8. Frecati suprafetele emailate cu substante abrazive.
Cada, mai ales cea din acril sau compozit, ramane cu urme pe viata daca a fost stearsa cu substante abrazive, care intr-adevar elimina murdaria dar in acelasi timp va scapa si de luciu!
9. Folositi nepotrivit ajutoarele in curatenie.
Buretele de bucatarie nu este bun si pentru spalarea chiuvetei de la baie. Carpa de sters praful nu este buna si pentru televizorul LCD sau pentru ecranul laptopului. Laveta de curatat cuptorul nu se foloseste si pentru frigider. Imprumuturile de acest gen nu sunt indicate. Este bine sa aveti in casa atat lavete din microfibre, cat si carpe obisnuite si lavete speciale cum sunt cele pentru ecrane. Toate acestea insa trebuie bine spalate dupa folosire si daca este cazul aruncate si ne gandim aici la buretii de bucatarie care absorb o multime de bacterii. Cam 20 de milioane. Deci nu va sfiiti sa scapati de ei!
10. Nu cititi etichetele produsului.
Fie ca scrie prea mic, fie ca sunt termeni greoi, etichetele solutiilor de curatenie sau cartile care insotesc mobila, electrocasnicele etc nu sunt pe lista de lectura a celor care le cumpara. De exemplu, un cuptor. Cum se curata ? Cel mai bine spune cartea care insoteste aragazul. Sau cat dintr-un produs de albit sa folositi. Mai mult nu inseamna mai eficient, ci dimpotriva. Citirea informatiilor oferite de producatori este esentiala. Luati-le in seama!
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri