IN ACEST ARTICOL:
O problema a spatiilor mici, pe langa cele legate de disconfort, este faptul ca pot parea aglomerate si foarte apasatoare. Pentru a evita acest lucru, exista cateva trucuri la care poti apela.

O problema a spatiilor mici, pe langa cele legate de disconfort, este faptul ca pot parea aglomerate si foarte apasatoare. Pentru a evita acest lucru, exista cateva trucuri la care poti apela.

1. Pentru a crea senzatia de marire a spatiului, designerii recomanda intotdeauna sa apelam la oglinzi. O oglinda asezata potrivit poate face adevarate minuni intr-o incapere mica, creand iluzia de lungire a peretilor. Asadar, daca ai o bucatarie mica, de ce sa nu te folosesti de acest truc? In locul placilor ceramice, finiseaza peretele dintre corpurile de mobilier cu oglinda. Nu numai ca bucataria va parea mai mare, dar va avea si un aspect interesant.

2. Opteaza pentru un mobilier de bucatarie alb. Amenajandu-ti bucataria intr-o paleta cromatica bazata pe tonuri de alb, aceasta va parea mai aerisita, spatioasa si luminoasa, in acelasi timp. Daca doresti, totusi, sa mai adaugi si o pata de culoare, fronturile de la corpurile joase pot fi intr-o alta culoare (una pastelata) sau realizate din lemn.

3. Alege suprafete lucioase. Asemenea oglinzii, acestea reflecta si creeaza senzatia de marire. Fie ca este vorba despre fronturi vopsite lucios, otel inoxidabil sau placi ceramice lucioase, acestea nu numai ca adauga o nota moderna bucatariei tale, dar si amplifica lumina naturala si artificiala, facand spatiul sa para mai mare.

4. Fronturile din sticla creeaza, de asemenea, senzatia de marire a spatiului, insa, daca optezi pentru un asemenea mobilier, ai in vedere ca toate obiectele depozitate sa fie mereu asezate ordonat. Un alt avantaj al acestor fronturi este faptul ca, in felul acesta, vei putea vedea mereu obiectele din interiorul dulapurilor, economisind timp cautandu-le.

5. In general, cu cat sunt luminate mai mult natural, cu atat incaperile par mai mari si mai aerisite. Cu toate acestea, daca nu te numeri printre persoanele norocoase care se bucura de o bucatarie cu ferestre mari, trebuie sa apelezi la lumina artificiala. Aceasta trebuie sa fie nu numai functionala, ci si sa mareasca vizual incaperea.

Secretul unei incaperi luminate bine consta in asigurarea mai multor surse de iluminat. Astfel, pe langa iluminatul central, iti recomandam sa pui surse de lumina si sub corpurile de mobilier, suspendate (care iti vor lungi vizual mobila, dar iti vor asigura si lumina necesara, atunci cand gatesti) si cateva surse de iluminat in zonele asupra carora vrei sa atragi atentia.

Foto: yakub88, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri