Timpul
Timpul este un alt factor extrem de important în analiza feng shui a unei locuințe. “Trebuie să știm că qi-ul se află într-o continuă mișcare, direcția lui schimbându-se în timp. Fluctuațiile qi-ului sunt în cicluri de 20, 60 și 180 de ani și cunoașterea stelelor zburătoare ne pot ajuta în adaptarea formulelor aplicate în funcție de efectul pe care ni-l dorim. Întrucât forțele naturii sunt asociate cu timpul și spațiul, este nevoie ca direcțiile lor să fie măsurate cu o foarte mare precizie, pentru a determina influență acestora”, explică Georgiana Văsuian.
Câteva caracteristici ale Qi-ului:
- Qi-ul tinde să se colecteze în spațiile deschise și permisive, spațiul din față ușii trebuie să fie fără înghesuială și luminos, fără prea mulți copaci pentru a se colecta Sheng Qi (energie benefica).
- Qi-ul tinde să fie strâns și să prindă viteză în spațiile foarte stramte și de aceea holurile e bine să fie scurte, iar dacă sunt lungi atunci să fie largi pentru a permite qi-ului să se miște.
- Într-o casă cu etaj qi-ul este întodeauna mai calm și mai pasiv decât qi-ul de la parter. De aceea este bine că dormitoarele și locurile de studiu să se afle la etaj pentru că la parter qi-ul este mai activ decât la etaj.
- Qi-ul stagnează în încăperi neaerisite, așa că aerisiți frecvent camerele pentru a pătrunde aerul curat.
Foto homepage: Green Ray /Shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9