Timpul
Timpul este un alt factor extrem de important în analiza feng shui a unei locuințe. “Trebuie să știm că qi-ul se află într-o continuă mișcare, direcția lui schimbându-se în timp. Fluctuațiile qi-ului sunt în cicluri de 20, 60 și 180 de ani și cunoașterea stelelor zburătoare ne pot ajuta în adaptarea formulelor aplicate în funcție de efectul pe care ni-l dorim. Întrucât forțele naturii sunt asociate cu timpul și spațiul, este nevoie ca direcțiile lor să fie măsurate cu o foarte mare precizie, pentru a determina influență acestora”, explică Georgiana Văsuian.
Câteva caracteristici ale Qi-ului:
- Qi-ul tinde să se colecteze în spațiile deschise și permisive, spațiul din față ușii trebuie să fie fără înghesuială și luminos, fără prea mulți copaci pentru a se colecta Sheng Qi (energie benefica).
- Qi-ul tinde să fie strâns și să prindă viteză în spațiile foarte stramte și de aceea holurile e bine să fie scurte, iar dacă sunt lungi atunci să fie largi pentru a permite qi-ului să se miște.
- Într-o casă cu etaj qi-ul este întodeauna mai calm și mai pasiv decât qi-ul de la parter. De aceea este bine că dormitoarele și locurile de studiu să se afle la etaj pentru că la parter qi-ul este mai activ decât la etaj.
- Qi-ul stagnează în încăperi neaerisite, așa că aerisiți frecvent camerele pentru a pătrunde aerul curat.
Foto homepage: Green Ray /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri