Dormitorul este camera în care stăm în cea mai mare parte a timpului acasă, așadar această încăpere ar trebui să devină cea mai confortabilă dintre toate. În alb sau cu ceva pete de culoare, dormitorul merită toată atenția ta atunci când vine vorba de amenajare, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care îl vor transforma în camera ta preferată. Iată care sunt cele mai importante șase sfaturi de care să ții cont!
Pune preț pe pat
La propriu și la figurat. Atunci când alegi patul în care să te poți odihni la finalul fiecărei zile, nu te uita la bani - îți vei mulțumi mai târziu. Cadrul de pat, dar mai ales salteaua, vor fi cele responsabile pentru un somn odihnitor, care te pregătește cum nu se poate mai bine de o nouă zi plină. În lipsa unei saltele ortopedice, te vei ridica din pat cu dureri de mușchi sau de oase, iar diminețile tale vor avea o coloană sonoră compusă din onomatopee.
Patul, piesa centrală a dormitorului, ar trebui să aibă o dimensiune cât mai mare, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, și să fie rezistent. Dacă îți place să citești înainte de culcare, nu uita că patul cu tăblie înaltă este cel mai potrivit pentru tine. Unde mai pui că dă și o notă elegantă întregii încăperi?
Folosește doar lenjerie de pat de calitate
Dacă încă suntem la capitolul confort, nu puteam să nu amintim și de importanța unei lenjerii de pat adecvate. Bumbacul este materialul câștigător la această categorie, chiar dacă mătasea sau catifeaua au un impact vizual mai puternic. Corpul nostru transpiră în timpul somnului și are nevoie de o suprafață stabilă, pentru a se odihni corespunzător, așa că investește în două seturi de lenjerie pentru pat de cea mai înaltă calitate din bumbac 100%, care vine la pachet cu un avantaj excelent - se poate curăța ușor și își păstrează imprimeurile pentru foarte mult timp.
Nu uita de detalii
Accesoriile pentru dormitor sunt foarte importante, pentru că de ele depinde confortul vizual pe care îl poți avea când pășești în această încăpere. Draperiile lungi până în pământ dintr-un material greu, un tablou cu o imagine care relaxează privirea, un covor modern de care tălpile se pot bucura la prima atingere sau veioze, pe fiecare dintre cele două noptiere, într-un stil aparte te pot face să crezi că ești într-un hotel de cinci stele, nicidecum la tine acasă.
Aerisește des
Aerul din dormitor este esențial pentru un somn adânc. Cu cât vei aerisi mai des camera viselor, cu atât te vei odihni mai bine. Confortul unui dormitor nici prea rece, dar nici prea tare încălzit, se va regăsi în următoarea dimineață, când te vei trezi fresh și plină de energie. Așadar, cu cinci minute înainte de a te așeza în pat, în fiecare seară, deschide larg ferestrele și lasă aerul proaspăt să pătrundă în încăpere. Senzația va fi una foarte plăcută, mai ales că abia vei aștepta să te învelești cu pătura ta pufoasă.
Scapă de televizor!
Melatonina, hormonul responsabil cu inducerea senzației de somn, nu poate fi eliberată în organism în prezența luminii televizorului sau a ecranului telefonului mobil. Renunță la a te uita la televizor înainte de ora de culcare și înlocuiește serialul preferat cu varianta printată a poveștii care te-a captivat. Cititul îți va obosi suficient ochii, cât să vrei să îi închizi cât mai curând.
Alege culorile potrivite
Nu în ultimul rând, decorează dormitorul folosind cele mai indicate nuanțe pentru relaxare. Dacă albastrul clasic nu te inspiră, mergi pe varianta rozului pudrat sau al lilaului șters. Piesele de mobilier în culori intense nu sunt recomandate pentru a fi folosite în această încăpere, dar dacă nu ai încotro, contracarează-le efectul prin vopsirea peretelui opus patului în gri.
Cu un buget decent, puțină imaginație și sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus vei reuși să transformi dormitorul casei tale în cea mai confortabilă încăpere în care ai pășit vreodată!
Foto fr si main: Fotografie creată de Burst, de la Pexels
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară