Într-adevăr. Uscarea hainelor în aer liber este, de departe, cea mai bună prietenă a unei vieți lungi pentru articolele vestimentare. În plus, faci și economie de energie și bani!
Călcarea greșită
Călcatul hainelor pe față le poate deteriora atât țesătura, cât și aspectul. Hainele de stofă pot căpăta un luciu inestetic și nenatural. Întotdeauna, indiferent de articol și de material, îmbrăcămintea se calcă pe dos. Eventual, dacă este și un material sensibil, punem deasupra o protecție pentru călcat pentru a nu deteriora sau chiar arde țesătura.
Depozitarea incorectă
Depozitarea hainelor este esențială pentru ca ele să aibă o viață lungă. Folosești umerașe de sârmă? Aruncă-le! Agăță hainele pe umerașe de lemn sau de plastic. Cele de metal afectează în timp forma hainelor și lasă urme inestetice în zona umerilor.
Îmbrăcămintea de lână nu trebuie agățată pe niciun fel de umeraș deoarece materialul se va lăsa și se va deforma. Iar dacă e vară, articolele de iarnă se păstrează împăturite pe rafturi. Și viceversa când nu ai destul loc în dulap și trebuie să le rotești ;).
Urmând aceste sfaturi simple, dar eficiente, nu doar că vei păstra hainele ca noi pentru mult timp, dar vei face și economii.
Știi cum se spune: viața nu-i perfectă, dar stilul tău vestimentar poate fi!
Foto fr si main: By Monkey Business Images /Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice