IN ACEST ARTICOL:
De cele mai multe ori, balconul este transformat in spatiu de depozitare, ticsit cu lucruri de care nu mai aveti nevoie, sau este folosit pentru uscarea rufelor. In primul si-n primul rand, trebuie sa scapati de lucrurile inutile si sa incepeti cu o curatenie generala si sa va hotarati ce functiune doriti sa capete balconul.

In niciun caz nu trebuie sa incarcati balconul, mai ales daca nu dispune de dimensiuni prea generoase. Aveti grija ca piesele de mobilier sa fie strict necesare si sa nu exagerati in numarul acestora.

Puteti opta pentru un fotoliu-balansoar, o bancuta decorata cu perne sau un fotoliu cu imprimeuri cat mai atractive, pentru o atmosfera vesela si relaxanta, si alaturati-i o masuta de cafea, cu diferite accesorii decorative placute. Obiectele de mobilier din fier forjat ii vor imprima balconului dumneavoastra un aspect boem si deosebit, o alte optiune fiind si ratanul.

Inveseliti-va balconul cu ghivece cu flori mici si frumos colorate. Daca doriti ca micul dumneavoastra refugiu sa fie unul aparte, alegeti in locul florilor obisnuite, pe care le regasim in toate casele, ghivece cu ardei, patrunjel, busuioc, menta sau chiar rosii mici. Nu numai ca veti avea propria gradina pe timpul iernii in casa dumneavoastra, ci si efectul obtinut va fi pe masura. Daca aveti ghivece mai vechi, nu le aruncati, ci reconditionati-le, vopsindu-le, imbracandu-le in diverse materiale textile, sfoara de mai multe grosimi ori culori sau folosind tehnica servetelului. Pentru aceasta din urma, nu trebuie decat sa va procurati niste servetele cu diverse imprimeuri, pe care le aplicati pe obiectul respectiv cu ajutorul unui lipici sau aracet, urmand sa le fixati cu un strat de lac.

In ceea ce priveste iluminatul, un lampadar cat mai atipic va va anima balconul. Jaluzelele din bambus sunt din nou in mare voga si vor completa aspectul natural. Micile detalii nu trebuie nici ele neglijate. Daca nu dispuneti de un buget relativ generos, puteti sa va folositi de scaunele sau fotoliile pe care le aveti si sa le confectionati o husa ori sa le decorati cu perne de mai multe culori.

Intregul decor trebuie sa fie incadrat in intregul ansamblu al locuintei, ca un spatiu adiacent. Cand porniti in reamenajarea sa, tot ce trebuie sa aveti in vedere este functionalitatea sa si sa il decorati ca pe orice alta incapere din casa dumneavoastra. Un astfel de spatiu ar trebui sa va reflecte personalitatea si sa se afle intr-o armonie perfecta.

Succes!

Foto 1: Stevesheriw;Foto 2: Amasc;Foto 3: Sillypucci

Un articol de Ana Marin

Sursa: condo.ro. Citeste si alte articole pe condo.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cum sa iti intretii canapeaua din piele

Cladire-spirala inedita

Amenajari in alb si rosu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri