IN ACEST ARTICOL:
Actul de a gati constituie, in zilele noastre, o arta in adevaratul sens al cuvantului. Indiferent de dificultatea mancarurilor pe care le gatim, bucataria reprezinta un adevarat sanctuar pentru multi dintre noi, o oaza de relaxare si detasare.
Mobila aleasa dumneavoastra trebuie sa fie cat mai putina, pentru a nu aglomera spatiul, si sa aiba marginile rotunjite. Cutitele si obiectele ascutie nu vor fi puse la vedere, intrucat taie fluxul energiei, iar intreaga colectie de vesela va fi depozitata intr-un dulap, pentru a pastra incaperea aerisita.

Punctul central al bucatariei il constituie masa. De preferat este ca aceasta sa se afle in inima bucatariei, din moment ce o masa lipita de perete creeaza disconfort. Mesele de forma rotunda sau ovala favorizeaza curgerea Chi-ului mai mult decat cele dreptunghiulare ori patrate. Cosul de gunoi intotdeauna va fi ascuns, atat datorita faptului ca este inestetic, cat si pentru ca emana energii negative.

Din punct de vedere cromatic, sunt indicate cele cat mai deschise, de preferat albul. Albul atrage increderea, claritatea si lumina in viata si simbolizeaza puritatea. Se recomanda atarnarea tablourilor cu fructe, legume sau peisaje ce va calmeaza si decorarea cu flori naturale. Materialele folosite intr-o astfel de amenajare sunt pluta sau lemnul natural pentru mobilier si pardoseala, placi ceramice pentru pereti si otelul inoxidabil, elemente ce vor duce la un chi dinamic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Planta banilor sau copacul banilor - Planta Feng Shui care poate aduce prosperitate. De ce e bine să o ai în casă Test Feng Shui: Ai armonie în cămin? Sfaturi Feng Shui de amenajare pentru a îmbunătăți atmosfera și energia din locuința ta     

Curatenia desavarsita si o amenajare adecvata bucatariei dumneavoastra va vor ajuta sa gatiti intr-un mediu relaxant, fapt ce contribuie si la propria bunastare. Avand in vedere ca bucataria este unul dintre cele mai importante locuri din intreaga casa, in care familia se reuneste, decorarea sa este foarte insemnata si, urmand doar cativa pasi, se poate transforma in locul ideal desfasurarii activitatilor cotidiene.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri