Toti visam la o locuinta cat mai reusita din punct de vedere al designului, aerisita, corect amenajata si care sa ne dezvaluie personalitatea. Modul in care o accesorizam este, de cele mai multe ori, vital, constituind tocmai plusul de care aceasta are nevoie. Intrucat locuinta ne reflecta propiul stil de viata, modul in care este amenajata poate contribui la starile de spirit si la activitatile cotidiene.
Desi nu realizam, detaliile joaca un rol extrem de important, ele fiind cele care anima incaperea. Ferestrele sunt cele care realizeaza legatura intre interior si exterior si tocmai de aceea sunt de o importanta aparte. O incapere puternic luminata sau care ne priveaza de intimitate constituie adesea o problema, insa ea poate fi rezolvata prin intermediul perdelelor. Cu un lung istoric in urma lor, acestea au avut o evolutie interesanta de-a lungul timpului si cauta sa intruneasca nu numai cerintele functionale, cat si pe cele estetice.
De ce sa optam pentru perdele?
Partizanii stilului minimalist sustin ideea unei incaperi fara perdele sau jaluzele, a unei amenajari cat mai simpliste, care sa nu fie bogata in detalii, si, implicit, care sa nu prezinte ferestre decorate. Adeptii altor stiluri decorative considera ca o incapere fara perdele este una incompleta. Pentru solutii mai practice sau mai inovative, se poate apela la jaluzele sau storuri venetiene, care devin din ce in ce mai populare si mai agreate.
Perdelele constituie, insa, solutia cea mai eleganta de a rezolva problemele mai sus amintite si, totodata, si o metoda accesibila de a redecora un spatiu. Rezultatul pe care il ofera o perdea este impresionant: aceasta poate schimba intr-o proportie foarte mare imaginea unei incaperi, incapere pe care o defineste in intregime.
Perdelele prezinta avantajul de a conferi intimitate, impiedicand vederea dinspre exterior spre interior, intregeste imaginea ferestrelor, mascheaza caloriferele si atenueaza lumina naturala. Controlul luminii se realizeaza cu ajutorul perdelelor: acestea filtreaza lumina, impiedicand razele sa ne trezeasca dimineata, creeaza un joc de umbre si lumini, punand in valoare intregul ansamblu decorativ, si, mai mult, detin un control al razelor solare care ne pot afecta piesele de mobilier. Razele directe de lumina pot distruge canapelele, covoarele si alte obiecte de mobilier, pe care le decoloreaza.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri