1. Tonalitatile cromatice deschise maresc intotdeauna spatiul. Alese corect si culorile inchise pot avea acelasi efect, dar adeseori se intampla ca tonalitatile inchise sa impuna o senzatie de claustrofobie, de coplesire. Daca nu vreti sa gresiti, puteti avea un singur perete inchis la culoare si pe ceilalti ii puteti varui in culori deschise. 2. Optati pentru culori complementare, alegand o tonalitate dominanta. Aceasta poate fi o nuanta pastelata, calda sau una rece, dar deschisa la culoare. 3. Este de preferat ca tavanul sa fie alb. Acesta va parea a fi mai inalt.
4. Usile vor avea si ele o nuanta apropiata de cea a peretilor. 5. Mobila trebuie sa fie proportionala cu incaperea. Mobilierul masiv, canapeaua supradimensionata micsoreaza incaperea. Puteti alege accesorii mai mari: o lampa inalta, un tablou mai mare, perne de dimensiuni diverse etc. 6. Oglinzile inalte dau impresia de mai mult spatiu. 7. Evitati draperiile grele si voluminoase. Decorati ferestrele cat mai simplist. 8. Asigurati-va ca spatiul este bine iluminat. Specialistii recomanda sa aveti cel putin trei surse de lumina naturala si/sau artificiala. 9. Aduceti mobila mai aproape de centrul incaperii. In general, se obisnuieste ca mobila sa fie insirata de-a lungul perimetrului incaperii, lasandu-se mai mult sptiu in centru. Incercati sa va abateti de la aceasta deprindere si camera va deveni brusc mai spatioasa, mai prietenoasa. 10. Adaugati mici detalii: (de ex. perne pufoase decorate manual). Decorati spatiul cat mai "prietenos", cat mai intim, astfel incat accentul sa fie mutat de la marimea camerei la stilul sau special. 11. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti sa scoateti toata mobila din camera si apoi sa o rearanjati. In caz ca nu vreti sa faceti modificari majore, eliberati camera de accesorii. Scoateti pernele, perdelele, decoratiunile si apoi reasezati-le. De cele mai multe ori, achizitionam pe rand decoratiunile si accesoriile ulterioare, motiv pentru care fiecare nou detaliu trebuie aranjat in functie de modul cum sunt aranjate celelalte piese. Eliberand spatiul, veti putea gandi in perspectiva, economisind spatiu. 12. Achizitionati mobilier multifunctional. De exemplu, masuta pentru televizor ar trebui sa gazduiasca si revistele sau ziarele dumneavoastra. 13. Materialele prezente in incapere ar trebui sa fie cat mai usoare, sa dea senzatia de fluiditate. O ultima recomandare: nu dimensiunile incaperii conteaza, ci stilul pe care il alegeti pentru decorarea ei. Amprenta personala, accesoriile hand made transforma orice incapere intr-una primitoare. Sursa:
condo.ro
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri