4 Noiembrie 2022 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Diferența dintre un simplu spațiu de locuit și un cămin primitor este stilul de amenajare. Alese în concordanță cu personalitatea și stilul de viață, obiectele de mobilier, piesele decorative și paleta cromatică vor crea un mediu plăcut, confortabil și armonios, unde vei construi noi amintiri alături de cei dragi.

Dincolo de pernuțe decorative și covoare pufoase, una dintre provocările majore care apar în decorarea unui apartament de mici dimensiuni este spațiul redus. Astfel, va trebui să filtrezi deciziile în funcție de mărimea și compartimentarea camerelor, cu scopul de a evita aglomerația și a spori libertatea de mișcare.

Pentru a veni în ajutorul tău, am pregătit un ghid cu idei creative și eficiente pe care le poți integra în planul de amenajare.

Optează pentru o paletă cromatică în nuanțe deschise

Nuanțele deschise măresc din punct de vedere optic încăperea, deoarece reflectă lumina. Indiferent că preferi clasicul alb, galben pai, albastru păun, roz piersică, bej, ecru, gri, maro sau mov lavandă, le poți integra cu ușurință în planurile tale de renovare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 trucuri prin care îi poți oferi corpului tău un miros plăcut și persistent fără a face exces de produse Cum să prepari mâncarea în mod eficient? 4 trucuri utile despre gătit 5 trucuri pentru a evita problemele digestive de Paște. Așa te poți bucura de bunătățile pascale fără balonare sau arsuri gastrice

Prin urmare, selectează o singură culoare deschisă pentru vopseaua pereților, pe care o poți aplica în toate camerele apartamentului, cu scopul de a produce iluzia unei încăperi spațioase. Desigur, dacă vrei să realizezi un joc interesant din punct de vedere cromatic, pictează un singur perete într-o culoare mai puternică și optează pentru un parchet din lemn, în nuanțe calde de bej.

Alege piese de mobilier multifuncțional

Într-un apartament de mici dimensiuni, piesele de mobilier alese trebuie să îndeplinească două roluri esențiale: confort și funcționalitate. Atunci când aceste elemente se află în echilibru și completează stilul decorativ, reușesc să dea impresia unui spațiu mai mare.

Alege un dulap înalt și încăpător, desfășurat de-a lungul peretelui din hol sau dormitor, structurat cu patru uși, oglindă și sertare, pentru a păstra hainele și accesoriile. În acest mod, vei renunța la comode, în timp ce hainele vor sta mereu organizate într-un singur loc.

Cum să-ți evidențiezi talia: Sfaturi de styling pentru un look echilibrat și rafinat Întreținerea și curățarea corectă a tigăii grill: 5 sfaturi și trucuri Compot de gutui pentru iarnă: Rețetă tradițională și beneficii pentru sănătate

Dacă ai nevoie de locuri suplimentare pentru păstrarea așternuturilor, păturilor sau pernelor, un pat generos cu lăzi pentru depozitare și o canapea extensibilă sunt două soluții eficiente. În plus, transformă noptiera într-un obiect multifuncțional: un taburet pliabil, de formă geometrică, aduce un plus de culoare și textură în dormitor.

Acordă importanță luminii

Lumina este un factor important de luat în considerare, mai ales dacă ne referim la o locuință cu puțini metri pătrați. Mai mult, când apartamentul este situat la un etaj inferior, lumina naturală poate pătrunde foarte puțin în interior.

De aceea, pentru a menține un ambient plăcut și reconfortant în fiecare moment al zilei, alege perdele transparente sau jaluzele care îți permit să controlezi intensitatea luminii. Mai departe, poți să pui accentul pe așezarea strategică a corpurilor de iluminat.

5 moduri simple de a evita uscarea pielii în sezonul rece Beneficiile consumului de quinoa și rețete delicioase Cum scăpam de celulită? Află de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Începe cu iluminatul general, montând lustre, plafoniere ori spoturi de-a lungul tavanului, poziționează un lampadar în colțurile întunecate ale camerei de zi și veioze pentru citit în zona patului sau pe birou. În plus, utilizarea unor becuri LED inteligente îți oferă controlul intensității luminii și, în același timp, dau senzația unui design responsabil și durabil.

Folosește cât mai multe oglinzi

Designerii de amenajări interioare propun utilizarea acestui truc în cazul locuințelor de mici dimensiuni, întrucât ajută la reinventarea întregului spațiu. Pe lângă efectul pur decorativ, oglinzile reflectă lumina, dispersând-o de-a lungul camerei.

Deoarece micile detalii fac întotdeauna diferența, amplasează-le inteligent. De exemplu, în dormitor ai grijă ca dulapul de haine să aibă încorporate oglinzi pe suprafața ușilor, decorează un perete întreg în sufragerie, cu oglinzi cu forme și dimensiuni diferite sau alege o oglindă mare pentru hol.

Ciorba de perișoare cu borș - o comoară culinară savuroasă, care încălzește toate sufletele Gogoși cu iaurt - Rețetă rapidă și pufoasă pentru desert Cum poți să valorifici la maximum spațiul locuinței tale

Un apartament mic și cochet are nevoie de puțină creativitate și un gram de inspirație, pentru a se transforma într-un loc primitor și confortabil. Dă o șansă ideilor noastre, atunci când intenționezi să faci anumite modificări în casă.

Sursă foto: New Africa /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri