Arta Feng Shui, chintesenta intregii filosofii orientale si cea mai cunoscuta, totodata, are drept scop echilibrarea starilor interioare si a lumii inconjuratoare, combinand intr-un mod cat mai armonios elementele din natura. Unul dintre scopurile sale fiind atragerea energiilor pozitive, pentru o viata in care linistea domneste, exista cateva elemente decorative cu un rol extrem de important, ce nu trebuie sa lipseasca din casele noastre.
Oglinda este folosita in viata de zi cu zi atat pentru intretinerea personala ori pentru obtinerea unor efecte optice, cat si ca obiect decorativ, insa, in Feng Shui, aceasta isi gaseste alte intrebuintari: ea este utilizata ca remediu si ca energizator. Ea are rolul de a atrage fluxul Chi si este cea care aduce energia apei. Folosita corespunzator, aceasta poate redirectiona fluxul energetic din orice spatiu si, mai mult, indeparteaza energiile negative.
Prin aranjarea oglinzilor in stilul specific acestei arte, casa va primi sanatate si bogatie, armonie si fericire. Oglinzile sunt de trei tipuri: plate, concave si convexe, fiecare avand un rol bine definit. Cele convexe se folosesc pentru a alunga energia negativa, trimitand-o inapoi la sursa, in timp ce oglinzile plate si concave sunt benefice stocarii energiilor pozitive.
Pentru indepartarea energiilor negative, oglinda va fi pozitionata pe un perete exterior. Indiferent ca este convexa sau concava, pentru a respecta indeaproape regulile Feng Shui, oglinda trebuie sa fie mereu curata si trebuie pozitionata in asa fel incat sa nu reflecte usa de la bucatarie, baie, dar mai ales pe cea de la intrare si se va evita amplasarea pe peretele dinspre sud, care corespunde faimei. Aceasta va fi curatata constant, cu ajutorul unor betisoare parfumate sau cu apa si sare de mare.
In cazul in care in anumite incaperi nu patrunde suficienta lumina, aceasta se va readuce in camera cu ajutorul unei oglinzi, inlocuind, astfel, energia negativa cu cea pozitiva. Totodata, pentru atragerea intelegerii si fericirii, specialistii ne sfatuiesc sa pozitionam oglinzi de dimensiuni mai mari in fata locului in care ne petrecem timpul alaturi de cei dragi, astfel incat intreaga familie sa fie cuprinsa in oglinda. In bai, este recomandabil sa se pozitioneze o oglinda pe usa, pentru ca aceasta din urma sa dispara in mod simbolic.
Un lucru ce nu trebuie ignorat este sa aveti in vedere ca oglinda sa fie rotunda, ovala sau sa aiba colturile rotunjite, oglinzile ascutite taind fluxul Chi. Oglinda amplasata pe hol trebuie sa fie asezata in asa fel incat tot corpul sa se reflecte in ea. Promotorii Feng Shui-ului considera ca, pentru a atrage sanatatea sau pentru a putea avea copii, oglinda va fi pozitionata pe peretele de est, in timp ce oglinda amplasata in zona de sud-est este prolifica prosperitatii.
Fie ca este utilizata drept obiect decorativ, in rezolvarea zonelor lipsa din cadrul locuintei, pentru a mari un spatiu sau pentru a atrage prosperitatea, armonia sau norocul, oglinda constituie, cu siguranta, accesoriul prezent in toate casele si modul in care aceasta este pozitionata influenteaza in mare proportie starea noastra psihologica.
Un articol de Ana Marin
Foto 1: Hepta.ro
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri