Întrucât renovarea unei case implică lucrări pe care este important să le efectuezi într-o anumită ordine, iată cum le poți planifica astfel încât să obții rezultatul dorit și să te muți în locuința visurilor tale.
1.Documentează-te despre starea proprietății
Înainte de a cumpăra o casă pentru a o renova, asigură-te că te-ai documentat despre toate aspectele privind planul casei, structura de rezistență sau indicatorii energetici. Nu uita să te interesezi și de lucrările anterioare de renovare.
Transformarea casei în locuința de vis poate fi o modalitate excelentă de a-ți investi banii, în funcție de lucrurile pe care le consideri prioritare în amenajarea unei locuințe.
Ia în considerare estimarea costurilor de renovare, utilă în negocierea prețului de achiziție al casei și asigură-te că bugetul de care dispui acoperă toate cheltuielile necesare.
Nu uita să soliciți o inspecție profesională a locuinței, în special dacă nu a fost locuită de mult. Acest pas este important pentru a nu fi surprins după achiziție de apariția unor costuri neprevăzute pentru modernizarea instalației electrice sau consolidarea fundației, de exemplu.
În cele din urmă, asigură-te că renovarea pe care o planifici este posibilă. Uneori, noii proprietari pot avea în plan să mărească suprafața unor încăperi, fără a ține cont de existența pereților de susținere.
2. Stabilește ordinea efectuării lucrărilor
Abordarea logică a lucrărilor de renovare va ajuta ca procesul să decurgă fără probleme și, astfel, vei evita să fii pus în situația de a reface lucrările pe parcurs.
Pentru o renovare completă, vei începe cu îndepărtarea și decaparea podelelor, a pereților și efectuarea lucrărilor de îmbunătățire a elementelor structurale ale casei. Ulterior, vei continua cu înlocuirea instalațiilor sanitare, a instalației de încălzire învechită și a instalației electrice.
Dacă vei înlocui sistemul de încălzire clasic cu un sistem de încălzire prin pardoseală, tot în această etapă va fi realizat și circuitul de încălzire. Peste acesta va fi turnată o șapă specială. Dacă pardoseala va fi acoperită cu parchet, este important să așezi înainte o folie pentru parchet incalzire in pardoseala. Aceasta are proprietăți specifice, care permit răspândirea căldurii. Urmează tencuirea și vopsirea pereților, iar la final, decorarea locuinței.
Această ordine te va ajuta să finalizezi mai repede lucrările de renovare și să te muți cât mai repede posibil. Dacă intenționezi să renovezi în timp ce locuiești în casă, va trebui să planifici diferit lucrările, eventual să renovezi câte o cameră și nu întreaga casă odată.
3.Estimează costurile pe camere
Un alt lucru pe care proprietarii aflați la prima casă trebuie să îl facă, atunci când plănuiesc să renoveze, este să estimeze costurile pe camere.
Unele camere necesită un buget mai mare pentru lucrările de renovare, decât altele. De exemplu, pentru bucătărie va trebui să stabilești un buget mai mare decât pentru baie.
4.Stabilește un calendar realist al lucrărilor
Atunci când îți cumperi prima casă, vei fi entuziasmat să te muți. Cu toate acestea, multe lucruri trebuie să se întâmple înainte de a începe renovarea. Va trebui să găsești o echipă de construcții, iar apoi, în funcție de lucrări, va trebui să soliciți autorizațiile necesare. Acest lucru poate dura câteva săptămâni.
Atunci când discuți cu echipa ce se va ocupa de renovare, asigură-te că întrebi cât timp vor dura lucrările. Dacă renovarea se va realiza pe etape, află cât timp va trece până când te vei putea muta.
5. Discută modificările planului locuinței cu un inginer structurist
Renovarea locuinței implică adesea modificări ale planului imobilului, dar trebuie să ai în vedere ca pereții de structură să nu fie afectați. Deși livingul open space este interesant și modern, este important să nu elimini pereții de rezistență pentru a-l realiza.
Asigură-te că discuți cu un inginer structurist, înainte de a pune în aplicare planurile de renovare ce implică înlăturarea pereților din casă.
Așadar, cumpărarea unei case ce are nevoie de unele renovări te poate ajuta să economisești bani și să locuiești într-o casă care va fi fix pe placul tău. Luând în considerare recomandările de mai sus, vei avea o imagine mai clară asupra lucrărilor de renovare.
Sursa foto: shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri