Televizorul dumneavoastra trebuie sa fie usor de vizionat din locurile de relaxare, insa nu ar trebui sa domine incaperea. Puteti raspunde acestor conditii prin plasarea sa pe o comoda sau amplasandu-l intr-un cabinet ori dulap cu usi ce pot fi inchise. Indiferent de modul in care il pozitionati, asigurati-va ca acesta se afla pe un cadru, pentru a nu fi asezat direct pe planseu. Inlaturati obiectele care pot sta in raza dumneavoastra de observatie, aveti in vedere ca razele soarelui sa nu pice pe televizor si ca acesta este la nivelul ochilor.
In ceea ce priveste televizoarele cu tub catodic, pentru a afla distanta optima la care trebuie sa se afle de dumneavoastra, inmultiti diagonala televizorului cu cinci. In cazul noilor generatii de televizoare, potrivit specialistilor, lucrurile se schimba, astfel, pentru o plasma Full HD, distanta se calculeaza inmultind inaltimea ecranului cu cinci, in vreme ce pentru plasma HD se dubleaza inaltimea ecranului. Cat despre LCD-uri, pentru varianta Full HD, se inmulteste cu trei inaltimea ecranului, iar pentru ecranul LCD HD, inaltimea sa se multiplica cu cinci.
Indiferent de aparatura achizitionata, pentru propria dumneavoastra sanatate, pozitionarea corecta a televizorului si a sistemului audio constituie un aspect extrem de insemnat, fiind mai importanta decat modul in care camera este amenajata.
Un articol de Ana Marin
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice