Dacă alegerea mobilierului ți se pare o sarcină dificilă, acest ghid îți va oferi sfaturi utile despre cum să mobilezi fiecare cameră a casei tale.
1. Mobilarea dormitorului
Dormitorul este camera în care te relaxezi și îți reîncarci bateriile pentru o nouă zi și, de aceea, piesele de mobilier trebuie să fie practice și confortabile.
Patul este elementul cel mai important. Alege unul confortabil, suficient de mare pentru a avea un somn odihnitor. Dacă dispui de un dormitor mic, alege un pat cu picioare, deoarece se va crea iluzia unui spațiu mai aerisit. Dacă îți dorești mai mult loc de depozitare, alege un pat cu sertare pentru a economisi spațiu în restul camerei.
Dacă nu dispui de o cameră separată pentru dressing, pe lângă pat trebuie să ai suficient spațiu de depozitare pentru hainele și accesoriile personale. Comodele, dulapurile și noptierele sunt alte elemente esențiale în mobilarea dormitorului.
Pentru a transforma aspectul acestei încăperi adaugă elemente de decor, precum perne decorative, pături, tablouri și alte obiecte care să se potrivească cu stilul general al camerei.
2. Mobilarea băii
Baia reprezintă un loc destinat relaxării și îngrijirii personale, de aceea, trebuie să fie practică și să aibă suficiente locuri de depozitare. Este important să alegi piese de mobilier baie rezistente la umiditate, iar dacă îți dorești ca spațiul să pară mai aerisit adaugă un sistem de iluminat și oglinzi.
Pentru mai multă funcționalitate, adaugă accesorii suplimentare, precum suporturile pentru prosoape, periuțe de dinți și organizatoare pentru produsele de îngrijire personală.
3. Mobilarea bucătăriei
Bucătăria este și ea o cameră importantă din casă, în care mobilierul trebuie să fie unul practic, care să ofere suficient spațiu de depozitare.
Pe lângă electrocasnice, care sunt esențiale în toată casa, în bucătărie este recomandat să alegi dulapuri cu multe spații de stocare. Poți lua în considerare și opțiuni suplimentare de depozitare, precum organizatoare, sertare și rafturi suspendate pentru a maximiza spațiul disponibil.
Pe lângă acestea, poți adăuga o masă, niște scaune și accesorii precum:
- suporturi pentru tacâmuri,
- organizatoare pentru ustensile,
- organizatoare pentru mirodenii.
4. Mobilarea livingului
Livingul este camera în care vei petrece, probabil, cel mai mult timp și de aceea trebuie să alegi un mobilier estetic, confortabil și practic.
Canapeaua este elementul cheie al acestei camere, așa că, alege una confortabilă, care să se potrivească cu stilul casei. Scaunele și fotoliile sunt și ele importante deoarece oferă suficient spațiu pentru membrii familiei sau pentru oaspeți. Poți achiziționa și o măsuță de cafea pentru a avea un loc de servit băuturi și gustări.
5. Mobilarea biroului
Dacă lucrezi de acasă sau ai nevoie de un spațiu în care să rezolvi anumite sarcini sau să fii creativ, amenajarea unui birou este esențială. Elementele principale din această cameră sunt scaunul și biroul. Alege un scaun de calitate, foarte confortabil și un birou adaptat nevoilor tale.
Poți, de asemenea, să mai adaugi dulapuri și măsuțe suplimentare în funcție de ce activitate desfășori.
6. Mobilarea camerei copiilor
Pentru camera copiilor trebuie să alegi un pat și o saltea extrem de confortabilă. Dacă ai doi copii, poți achiziționa un pat supraetajat.
Pe lângă pat, alte elemente importante sunt dulapul de haine, noptierele și biroul.
7. Mobilarea holului
Holul este încăperea care te întâmpină atunci când ajungi acasă și ar trebui să aibă un cuier, o oglindă, un pantofar, un corp de depozitare vertical și diferite elemente de decor, în funcție de gusturile tale.
În concluzie, mobilierul casei reprezintă o parte din personalitatea ta. Atunci când îl alegi, asigură-te că este unul de calitate, durabil și se potrivește cu nevoile tale și ale familiei.
Sursa foto: Pexels
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural