Iată câțiva pași de amenajare, utili pentru a aduce confort și relaxare în casa ta.
Elimină lucrurile inutile și organizează spațiul
Un prim pas important pentru a transforma casa ta într-o zonă de confort și recreere este organizarea. Păstrează doar lucrurile cu adevărat utile și pe cele care te inspiră și îți aduc bucurie. Aranjează spațiul de așa manieră încât să fie cât mai puțin încărcat. Apelează la soluții și sisteme inteligente de depozitare și organizare. Cu cât spațiul este mai ordonat, cu atât este mai ușor să te relaxezi.
Investește în mobilier confortabil
Pentru a conferi o atmosferă liniștitoare casei tale, optează pentru un design simplu și alege mobilier practic și comod. Adaugă piese care oferă un sentiment de protecție și confort: o canapea moale, un fotoliu ca o îmbrățișare, perne și pături pufoase. Transformă cât mai multe colțuri ale casei în spații care transmit tihnă, căldură și destindere.
Nu pierde din vedere nici camera de baie. Alege o idee de amenajare pentru baie care induce relaxare: mobilier cu suficiente spații de depozitare, obiecte sanitare de calitate, gresie și faianță cu design plăcut și culori calde. În plus, o cadă spațioasă sau o cabină de duș cu hidromasaj pot transforma această încăpere într-un adevărat sanctuar de relaxare. Adaugă plante, lumânări parfumate, prosoape moi și baia ta va deveni un spațiu de răsfăț și evadare.
Alege culori liniștitoare
Culorile influențează semnificativ atmosfera unui spațiu și starea noastră de spirit. Optează, de aceea, pentru nuanțe calde, precum albastru deschis, verde pal sau diverse tonuri neutre și vei crea o atmosferă calmă și echilibrată. Paleta principală de culori trebuie să inspire liniște, dar pentru accentele decorative pot fi folosite și culori mai vibrante.
Folosește o lumină ambientală caldă
Acolo unde este posibil, lasă lumina naturală să pătrundă în încăpere, are un efect liniștitor. Pentru iluminatul artificial evită luminile prea intense și reci și alege în schimb lumini blânde și calde, care invită la relaxare. Lampadare, lumânări sau chiar un șir de beculețe pot crea o atmosferă intimă, confortabilă și plăcută.
Optează pentru plante de interior și materiale naturale
Plantele de interior și materialele naturale precum lemnul și piatra transmit o senzație de calm, echilibru și conexiune cu natura. În plus, plantele nu sunt doar un element decorativ, ci îmbunătățesc considerabil calitatea aerului din încăpere și oferă astfel o stare de bine.
Completează atmosfera cu un fundal sonor plăcut care redă sunete din natură sau orice alt tip de muzică ce te relaxează.
Folosește elemente de decor cu poveste personală
Lasă la vedere obiecte cu poveste sau care te inspiră și îți oferă o stare de bine: fotografii de familie, suvenire de călătorie, cadouri handmade realizate de cei dragi, obiecte de artă, cărți preferate sau chiar citate motivaționale. Creează un spațiu care reflectă pasiunile și interesele tale și care te încarcă cu energie pozitivă.
Amenajează un spațiu pentru activități relaxante
Dacă ai o pasiune sau o activitate preferată care te destinde, creează un spațiu special dedicat acesteia. Identifică o cameră sau un colț al casei care îți oferă intimitate și liniște, unde te poți retrage. Poate fi o zonă de citit, un colț pentru pictură sau o zonă în care să practici yoga și meditația.
De asemenea, creează și un spațiu comun care să faciliteze conversațiile, jocurile și momentele de destindere în familie.
Transformarea casei tale într-un spațiu de relaxare nu trebuie să însemne neapărat renovări majore, ci mai degrabă atenție la nevoile tale și răbdare. În timp, căminul tău poate deveni un refugiu personal, un loc în care să evadezi din stresul cotidian, să îți reîncarci bateriile și să te regăsești.
Sursă foto: Freepik
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară