1. Configurează-ți mobila de bucătărie conform spațiului de care dispui
Dacă locuiești într-un apartament cu o bucătărie mai mică sau nu îți dorești să ai o bucătărie foarte mare, ci una simplă și practică, poți lua în calcul achiziționarea de mobila modulara bucatarie. În acest mod, ai posibilitatea de a configura propria bucătărie în funcție de nevoile familiei, ținând cont de spațiul de care dispui. Poți alege ce corpuri de bucătărie vrei să ai, precum și materialele din care sunt confecționate, culoarea, stilul și multe alte specificații.
O astfel de soluție este ideală pentru a valorifica spațiul pe care îl ai la dispoziție, fără să încarci bucătăria cu corpuri de mobilier pe care nu ți le dorești și fără a depinde de o mobilă de bucătărie pe care trebuie să o cumperi la set.
2. Alege piese de mobilier care să îndeplinească mai multe funcții
Pentru a beneficia de un nivel cât mai mare de funcționalitate, poți alege piese de mobilier multifuncționale.
Un exemplu potrivit în acest sens este măsuța de cafea din living. Dacă optezi pentru o măsuță extensibilă, o poți folosi cu succes în zilele în care ai musafiri și masa din bucătărie nu este suficient de mare pentru a sta cu toții la masă. Totodată, dacă vrei să obții un efect vizual de spațiu mărit în dormitor, poți opta pentru dulapuri cu oglinzi mari.
3. Folosește uși glisante în detrimentul celor clasice
Ușile glisante sunt o soluție excelentă pentru cei care vor să câștige mai mult spațiu în locuința lor. Poți pune uși glisante atât în baie, cât și în bucătărie, mai ales dacă vrei să ai acces mai rapid la zona din living.
De asemenea, dacă vrei să ai mai mult spațiu în dormitor sau pe hol, poți alege dulapuri cu acest sistem de uși glisante. Acest tip de uși prezintă un mecanism ușor de utilizat, sunt moderne și extrem de practice.
4. Câștigă spațiu cu ajutorul obiectelor de mobilier suspendate
Piesele de mobilier suspendate sunt o alegere inspirată, în cazul în care vrei să economisești spațiu. Poți opta pentru această soluție în diverse zone ale casei. De pildă, poți monta polițe sau dulapuri suspendate deasupra mașinii de spălat, pentru a depozita soluțiile de spălat și de curățenie.
De asemenea, dacă sunteți o familie cu mai mulți copii, iar cei mici trebuie să împartă un dormitor, poți alege varianta de mobilare a camerei cu paturi suprapuse. Paturile supraetajate pot fi o soluție ideală pentru a economisi spațiu.
5. Creează iluzia unui spațiu mai mare folosind vopsea în culori deschise
Chiar și o încăpere de dimensiuni reduse poate părea mai mare dacă pereții, respectiv tavanul, sunt vopsiți în alb sau o altă nuanță deschisă. Utilizarea acestor culori deschise are un efect de mărire a spațiului, deoarece conferă luminozitate și face ca încăperea să pară mai mare și mai aerisită. Iar dacă totuși îți dorești o pată de culoare, poți avea un perete accent, vopsindu-l într-o altă nuanță sau aplicând un tapet de perete.
În cazul în care vrei să ai o locuință care să pară cât mai spațioasă, dar veselă și colorată în același timp, poți opta pentru pereți albi și pentru accesorii și obiecte de decor în culori aprinse: perne decorative, draperii, tablouri și nu numai.
Așadar, ai la dispoziție numeroase trucuri pentru a te bucura de locuința ta la potențialul ei maxim, făcând din spațiul tău un loc funcțional și practic. Pune în aplicare câteva dintre ideile de mai sus și creează un nivel mai mare de confort în casa ta.
Sursă foto: Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri