Atunci când ai un hol mic, poate să fie mai dificil să îl amenajezi, iar tocmai din acest motiv îți venim în ajutor și îți oferim cele mai utile sfaturi despre cum poți să alegi un cuier pentru hol atunci când nu ai la dispoziție prea mult spațiu.

Nu trebuie să fii neapărat designer de interior pentru a îți amenaja cu bun gust holul, fie că vorbim despre un spațiu mai amplu sau despre un spațiu redus. Este nevoie doar să ții cont de câteva sfaturi de bază și să de documentez bine în acest sens.

Te invităm să afli care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să fim să ții cont atunci când alegi cuierul pentru holul tău.

  1. Ține cont de nevoile tale și de tipurile de curiere pentru hol

În primul și în primul rând, trebuie să ții cont de nevoile tale, dar și de tipul de cuiere pentru hol disponibile pe piață. Spre exemplu, în cazul în care folosești pălării pe care vrei să le agăți în cuier, va trebui să te orientezi către un model care să prevadă și astfel de spații, iar în cazul în care vei depozita și gențile de umăr tot acolo, ține cont și de acest lucru. De aceea este foarte important scopul în care vei folosi cuierul pentru hol, adică nevoile tale.

În ceea ce privește tipurile de cuier, e important să știi că există câteva categorii principale, după cum urmează:

  • Cuierul de perete, care este extrem de util și este sub formă de bară pe care le vei găsi montate niște cârlige pe care îți poți agăța hainele sau gențile de umăr, în cazul în care alegi să folosești cuierul pentru a le depozita; de asemenea, în măsura în care holul tău îți permite, te poți gândi și la elemente complementare, cum ar fi o băncuță sau un pantofar
  • Cuierul suspendat - așa cum îi spune și numele, acest tip de cuier pentru hol nu atinge pământul și poate să fie o bună opțiune pentru tine deoarece nu ocupă spațiu pe podea, spațiu pe care îl poți umple cu alte piese de mobilier sau cu alte obiecte pe care îți dorești să le lași si pe hol; acesta este prevăzut cu agățători, iar unele modele pot să fie prevăzute și cu rafturi pe care poți să depozitezi umbrela sau pălăriile, în cazul în care îți dorești să porți astfel de accesorii, așa cum vorbeam în rândurile de mai sus
  • Cuierul de podea – cuierul de podea este un cuier pentru hol clasic, pe care sigur l-ai văzut în casa bunicilor sau în casa părinților tăi; este acel cuier confecționat din lemn sau din metal care are trei picioare și se așează direct pe podea; astăzi, în cazul în care îți dorești acest model, vei observa că există versiuni moderne ale acestui tip de cuier, care include structură metalică și forme inedite, abstracte, opțiunea potrivită pentru o casă decorată modern, minimalist sau scandinav; acest tip de cuier poate să te ajute atât pentru a îți agăța hainele, gențile de umăr, cât și umbrelele sau pălăriile.
  1. Măsoară bine spațiul

Știm că poate să ți se pară un criteriu de la sine înțeles, însă mulți oameni ignoră să țină cont de acest sfat de bază și nu este deloc plăcut să alegi un cuier pentru hol care nu se potrivește în spațiul destinat acestuia. Prin urmare, te sfătuim să măsori bine spațiul pe care îl ai la dispoziție, să îl împarți conform nevoilor de amenajare și să știi exact cât spațiu va ocupa fiecare piesă de mobilier pentru a putea să planifici astfel cât spațiu vei aloca pentru a plasa cuierul pentru hol. Confruntă apoi spațiul pe care l-ai planificat pentru a fi ocupat de cuierul pentru hol și începe să cauți piese mobilier care se potrivesc dimensiunilor de care tu ai nevoie pentru holul tău.

Sperăm că ți-au fost de ajutor informațiile noastre și îți urăm succes în a alege un cuier pentru hol potrivit pentru casa ta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri