În termeni generici, Feng Shui este despre armonie și echilibru. Un spațiu cu un Feng Shui bun înalță spiritul, limpezește mintea și favorizează prosperitatea, aspecte pe care oricine și le dorește în viața sa. De cealaltă parte, spațiul de locuit fără armonie va fi un obstacol în calea succesului nostru, a vieții personale împlinite și chiar a sănătății noastre.  

Cu toate acestea, un Feng Shui bun nu are legătură cu estetica preferată, cu decorul elegant sau cu tendințele de design interior. În arta Feng Shui, casa este considerată un organism în care gândurile și emoțiile rezidenților sunt proiectate în respectivul spațiu.

Iată câteva sfaturi pentru a atrage lucruri pozitive în viața ta, pornind de la modul în care îți amenajezi casa.

Calitatea aerului în locuință

Feng înseamnă „vânt” și Shui înseamnă „apă”, acestea fiind cele două elemente principale care modelează peisajul în natură și care sunt asociate cu bucuria, sănătatea și prosperitatea.

Acolo unde vântul și apa sunt prezente și în armonie una cu cealaltă, există condițiile pentru a crea abundență, a aduce stabilitate și a ne dezvolta viața într-un mod pozitiv și favorabil.

Fluxul de aer blocat poate perturba fluxul natural al chi-ului, ceea ce înseamnă stagnare și dezechilibru. În schimb, spațiile bine ventilate, cu un flux de aer bun, facilitează mișcarea lină a chi-ului, promovând vitalitatea și claritatea.

Astfel, în funcție de particularitățile locuinței tale, vei dori să amplasezi purificatoare de aer sau câte un umidificator camera copii sau în living, pentru a promova fluxul energetic pozitiv.

Calitatea energiei și amplasarea mobilierului

Fiecare element din casă ar trebui să aibă un scop și să contribuie la fluxul energiei din locuință. De exemplu, un scaun confortabil amplasat lângă o fereastră poate crea un colț de lectură confortabil și poate aduce lumină naturală, sporind energia pozitivă din cameră.

Ține cont de amplasarea ușilor și a ferestrelor, atunci când aranjezi mobilierul, și nu amplasa obstacole în fața acestora. Prin crearea unui flux de mișcare lin și deschis, inviți energia pozitivă să circule liber, promovând un sentiment de echilibru și armonie.

De asemenea, lumina naturală abundentă încurajează energia pozitivă, în timp ce absența ei este legată de stres, sănătate precară și probleme financiare. Asigură-te că ferestrele sunt curate, pentru a lăsa lumina naturală să intre în casă.

Este important să scapi de lucrurile în plus, de care nu mai ai nevoie. În înțelepciunea chineză, atunci când ai dulapurile pline, înseamnă că nu ai spațiu pentru nimic nou în viața ta.

Amplasarea corectă a patului

Patul ar trebui să fie poziționat central în cameră, lângă un perete, dar nu lipit de el, astfel încât energia să poată circula în jurul său. Acesta este un concept fundamental Feng Shui, numit „poziția de comandă”, care se referă la plasarea obiectelor în fața ușii de intrare, dar nu în linie cu aceasta.

Dacă în apartamentul tău este imposibil să amplasezi patul astfel încât să vezi ușa atunci când stai în pat, plasează o oglindă în apropiere, pentru a reflecta în ea intrarea.

Plantele adaugă energie pozitivă

Adu exteriorul în casă, amplasând câteva plante în locuință. Unele plante sunt mai potrivite pentru feng shui, în funcție de nevoia lor de apă. Cu cât o floare are nevoie de mai multă apă, cu atât este mai bună pentru casa ta. În acest scop, poți lua în considerare un lotus, o orhidee, un bambus sau o crizantemă.

Amplasarea oglinzilor

Plasarea strategică a oglinzilor redirecționează eficient energia, amplifică aspectele pozitive și contracarează influențele negative.

Atunci când reflectă masa din living, oglinzile dublează simbolic abundența și pot aduce mai multă prosperitate. În camerele în care amenajarea creează o formă neregulată, oglinzile pot fi folosite pentru a corecta vizual aceste dezechilibre, promovând un flux energetic echilibrat.

Adaugă un acvariu

În feng shui, apa este considerată un simbol al bogăției. Dacă vrei ca energia pozitivă să se reverse în viața ta, amplasează un acvariu în locuință. Aceasta este o modalitate bună de a atrage chi-ul prosperității și al norocului în spațiul tău.

În general, cea mai bună zonă de amplasare pentru a activa prosperitatea și bogăția este zona de sud a locuinței.

Așadar, spațiul în care locuiești este capabil să trezească în tine diferite stări emoționale, care creează un efect în cascadă. Acestea se manifestă printr-un răspuns al corpului care te va împinge să activezi anumite comportamente, în detrimentul altora. De aceea, ai nevoie de armonie în casa ta, iar sfaturile de mai sus te pot ajuta să ridici vibrația energetică a locuinței tale, pentru a favoriza armonia și prosperitatea.

Sursa foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri