Decorarea casei de unul singur îți oferă posibilitatea de a crea un aspect unic, transformând-o într-o expresie a personalității tale. Fiecare detaliu pe care îl introduci în acest decor trebuie ales potrivit stilului tău, astfel încât la finalul procesului să fii mulțumit cu modificările făcute.

O modalitate în această privință este de a încorpora în decorul casei tale anumite amintiri care să-ți bucure sufletul atunci când le privești. Iată 4 sfaturi utile care te pot ajuta să-i oferi casei tale o notă intimă și personală.

Transformă casa într-o galerie foto

O modalitate creativă și unică prin care îți poți decora locuința folosindu-te de amintirile tale este prin a crea o galerie foto. În această privință, tot ce trebuie să faci este să alegi pereții unde poți crea această miniexpoziție și selectează câteva poze cu tine sau cu diverse peisaje din vacanțe.

Poți opta pentru a încadra câte un tablou canvas personalizat în fiecare cameră sau poți atârna pe un singur perete diferite rame decorative pe care să le așezi după un anumit tipar. De exemplu, poți să atârni ramele în mod simetric (în formă de pătrat sau triunghi) sau asimetric (alegând rame de diferite dimensiuni).

Integrează suvenirele în bibliotecă

Dacă ești o persoană pasionată de colecționat diferite suvenire din vacanțe, indiferent că le achiziționezi din buticurile locale sau aduni diverse obiecte naturale (scoici, pietre, conuri de brad), poți face un decor personalizat, integrându-l în biblioteca din casa ta. Așadar, dacă ai diverse figurine, bibelouri sau statuete în miniatură, le poți încadra între cărți, pe mai multe rafturi. Pe această cale, îi oferi bibliotecii tale un aspect aerisit.

În schimb, dacă ai adunat de-a lungul timpului scoici, pietre sau monede din diverse țări, le poți păstra într-o cutie sau tavă decorativă pe care s-o așezi pe raft, în fața cărților. Asigură-te că modelul cutiei sau tăvii se potrivește cu aspectul bibliotecii tale.

Creează un tablou cu amintirile din vacanțe

Una dintre cele mai simple metode prin care îți poți decora locuința folosind diferite amintiri pe care le-ai strâns de-a lungul timpului este de a realiza un tablou cu acestea. Dacă nu ai păstrat până acum biletele de la atracțiile turistice vizitate și nu ai achiziționat vederi din vacanțe, este momentul să începi.

Astfel, ai nevoie doar de o ramă (dimensiunea diferă în funcție de cantitatea amintirilor pe care le ai) și un lipici. După ce ai detașat geamul ramei, lipește pe acel carton fiecare vedere, bilet, brățară și alte astfel de amintiri. Acestea sunt dovada aventurilor tale care îți vor transmite o stare de bine de fiecare dată când le privești.

Așază-ți amintirile pe rafturi plutitoare

Fiecare obiect păstrat de-a lungul timpului este o amintire pe care nu vrei să o dai uitării. Pe lângă suvenire și fotografii, picturile pe care le-ai făcut de-a lungul timpului și premiile câștigate fac parte din această categorie. Ele aparțin poveștii tale de viață și reprezintă un punct esențial al călătoriei tale.

Dacă ești pasionat de pictură și ai câteva picturi pe care le-ai păstrat în cutia cu amintiri, înrămează-le și achiziționează câteva rafturi plutitoare astfel încât să le poți atârna în mod estetic pe perete.

Ca alternativă, poți plastifia câteva dintre diplomele pe care le ai și să le așezi pe aceste rafturi plutitoare, alături de alte premii câștigate de-a lungul timpului (trofee, insigne, medalii etc.).

În concluzie, decorarea casei tale cu ajutorul amintirilor, indiferent de forma lor, poate fi o modalitate eficientă de a crea un decor autentic, care să-ți transmită sentimentul de „acasă”. Aplică sfaturile din acest acest articol care te pot ajuta să-ți amenajezi locuința în mod practic și eficient.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri