Dacă vrei să îţi renovezi sau amenajezi baia cu buget redus, iată ce trebuie să faci:
Decide ce poţi păstra
Dacă este vorba despre o baie pe care vrei să o renovezi, nu una pe care să o amenajezi de la 0, atunci trebuie să evaluezi ce obiecte poţi păstra. Oricât de veche sau demodată ar fi o baie, tot exista posibilitatea de a găsi anumite obiecte sau decoraţiuni pe care să le păstrezi ori să le recondiţionezi. Poate fi vorba despre mobilierul de baie din lemn, despre cadă sau despre oglinzi.
Atât mobilierul de baie, cât şi anumite obiecte sanitare, precum cadă, se pot recondiţiona cu succes.
Când evaluezi ce anume vei păstra din amenajarea băii înainte de renovare, gândeşte la rece. Nu încerca să faci economie acolo unde nu este cazul şi nu păstra anumite obiecte doar fiindcă te-ai ataşat de ele.
Optează pentru un WC cu rezervor
Ca să faci economie când vine vorba de amenajarea băii, alege obiecte sanitare de calitate, însă fără a ţine neapărat cont de trenduri. Spre exemplu, în ziua de azi, WC-urile cu rezervor încastrat au devenit cea mai populară alegere. Într-adevăr, sunt moderne, uşor de folosit şi au un design cool, însă asta nu înseamnă că modelele clasice de WC nu îşi fac treaba la fel de bine.
Poţi face o economie considerabilă dacă alegi un WC cu rezervor, clasic în locul unui WC cu rezervor încastrat sau design avangardist.
Încearcă lavabila pentru baie
În loc să cheltui o groază de bani pe faianţă şi să plăteşti meşteri care să o aplice, ce ar fi să încerci vopseaua lavabilă pentru baie? Da, în ziua de azi, vopseaua lavabilă pentru baie este o opţiune la fel de bună precum faianţă şi rezistă excelent la umiditate crescută. Mai mult, vopseaua lavabilă o poţi aplica chiar tu, ca să economiseşti o sumă frumoasă de bani.
Găseşti vopsea lavabila pentru baie atât online, cât şi în magazinele de bricolaj. Preţurile pornesc de la câteva zeci de lei pe litru.
Cauta accesorii clasice, minimaliste
O baie frumos decorată şi amenajata nu trebuie să includă accesorii extravagante sau foarte scumpă, dimpotrivă. “Less îs more” sau “mai puţin înseamnă mai mult” se poate aplica şi în cazul amenajărilor interioare. Fie că e vorba de covoraşe de baie, fie că e vorba de accesorii precum dozatorul de săpun lichid, încearcă să optezi pentru modele simple, la preţuri prietenoase. Nu încarcă spaţiul cu prea multe accesorii, ci mai degrabă concentrează-te pe obiectele esenţiale, precum dulapul din baie sau oglindă.
În general, amenajarea băii trebuie să înceapă cu finisajele, să continue cu obiectele sanitare şi mobilierul pentru baie, iar la final să te ocupi de accesorii.
Dă un suflu nou finisajelor deja existente
În cazul în care îţi doreşti o renovare fără prea mari bătăi de cap, 100 % prietenoasă cu bugetul, atunci ce ai zice să dai un suflu nou finisajelor deja existente? Faianţa se poate vopsi, pardoseala se poate reîmprospăta cu autocolant sau plăci de vinil, iar mobilierul de baie se poate transforma şi el cu ajutorul autocolantului. Astfel de soluţii sunt foarte accesibile din punct de vedere al preţului, însă trebuie să iei în considerare că necesită răbdare şi implicare din partea ta. Nu este neapărat uşor să aplici autocolant pentru mobilier sau să vopseşti faianţă, însă este cu siguranţă o opţiune accesibilă şi nu implică transformarea băii într-un şantier.
Alege cadă în loc de duș walk-in
La fel precum WC-ul cu rezervor încastrat, duşul walk-in este mai popular ca niciodată. Acesta este un simbol al minimalismului, al confortului şi al băilor moderne. Totuşi, acesta nu reprezintă cea mai ieftină varianta de a renova baia. Costurile pentru realizarea unui duş walk-in sunt destul de piperate, deoarece implică mai multe lucrări. De la realizarea hidroizolaţiei şi până la montarea peretelui de sticlă, duşul walk-in nu se transformă în realitate cu una cu două.
De aceea, pentru o renovare prietenoasă cu buzunarul, cea mai bună soluţie este cada. Căzile cu design clasic au un preţ accesibil, se instalează rapid şi sunt potrivite pentru o mulţime de tipuri de amenajări.
Pentru o baie modernă la un preţ avantajos, începe prin a alege finisajele potrivite. Lavabila pentru baie, pardoseala din vinil, dar şi vopseaua pentru faianţă reprezintă super metode de a da refresh băii. Mai apoi, optează pentru cadă în loc de duș walk-in şi pentru WC cu rezervor clasic în locul celui cu rezervor încastrat.
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn