Abstracte si pure, este greu de imaginat ce efect vor avea asupra amenajarii dumneavoastra pana cand nu le aplicati, insa odata pusi in fata faptului implinit, poate fi prea tarziu pentru a remedia situatia. Vreti sa evitati plictiseala si conventionalismul peretilor albi, insa nu stiti de unde sa porniti atunci cand ganditi schema de culori a unei camere. Totul poate fi mult mai usor daca intelegeti cateva principii generale, astfel incat sa va puteti orienta in jungla culorilor.
O cale usor de urmat este sa alegeti un obiect pe care il indragiti si pe care sa va bazati intreg designul camerei. Trebuie, bineinteles, sa fie ceva reprezentativ, cu valoare estetica, insa nu este necesar sa devina punctul central al incaperii - atunci cand munca dumneavoastra va fi incheiata, ideal este sa obtineti un design unitar, inchegat, in care poate fi greu de observat de unde anume s-a plecat. Un tablou, un covor frumos sau o piesa de mobilier pot fi in egala masura punctul dumneavoastra de pornire.
Pasul urmator va fi, desigur, alegerea efectiva a culorilor. O schema de culori completa nu implica doar peretii si tavanul, ci toate obiectele din camera - de la mobilier si covoare, la computer si televizor.
Acestea fiind zise, puteti urma doua directii principale (chiar concomitent): culori analoage sau complementare. De exemplu, un tablou dominat de tonuri de albastru va poate sugera alte nuante de albastru, de la azurul cel mai deschis la culoarea cernelei, in sfera culorilor analoage, sau nuante de portocaliu, intre cele complementare. Alta varianta poate fi, pornind de la lemnul inchis unei piese de mobilier traditionale, sa aplicati o schema de culori inspirata de natura, in tonuri de rosu-maroniu si verde-galben. Folositi-va imaginatia pentru a gasi si alte combinatii!
Ultima etapa este adaugarea de accente care sa inchege compozitia - orice obiecte decorative gasiti a fi potrivite cu intentiile dumneavoastra, piese de mobilier samd. Chiar cercevelele ferestrelor sau scaunele va pot ajuta sa coordonati culorile intre ele, obtinand un tot armonios.
Sursa: Condo.ro
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice