Persoanele mai putin indraznete sau care prefera un stil clasic pot opta pentru combinatiile “ton sur ton”, alegand diferite nuante ale aceleiasi culori. In acest caz, alaturati texturi diferite si alegeti accesoriile intr-un ton contrastant. De exemplu, daca optati pentru culori pamantii, decoratiunile pot fi bej si, in acest fel, veti evita riscul de a obtine o incapere monotona.
Incaperi precum dormitoarele, baile sau holurile pot fi amenajate optand pentru schema culorilor alaturate pe cerc, rezultatul fiind unul odihnitor si primitor. Exemple de astfel de combinatii sunt: verde cu albastru verde sau cu galben-verde, rosu cu rosu-violet, albastru cu albastru-violet, galben cu galben-portocaliu. Un obiect decorativ supradimensional, intr-o non-culoare, va spori intensitatea culorilor din jur.
Chiar daca in momentul in care va amenajati locuinta nu urmati o anumita schema de compunere a culorilor, nu exagerati in numarul acestora si alegeti tonuri potrivite incaperii respective, care sa va denote personalitatea.
Un articol de Ana Marin
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9