Un urmator pas este cel legat de finisaje. Fie ca optati pentru tamplarie de lemn, parchet, gresie, faianta sau alt tip de piatra, alegerea culorii acestora merge mana in mana cu cea a mobilierului. Astfel, culoarea finisajelor trebuie sa fie in consonanta estetica cu cea a mobilierului, pentru ca rezultatul sa nu fie unul dezastruos. Datorita calitatilor sale, cele mai cautate sunt gresia si faianta. In ceea ce priveste gresia si faianta, se poate observa o precadere pentru acoperirea cu faianta doar a suprafetei de lucru si cu gresia a intregii bucatarii. Faianta se pune la 80 cm de la nivelul pardoselii, pe o inaltime de aproximativ 60 cm.
Dupa toate aceste etape, va mai ramane sa alegeti piesele de mobilier dorite. Foarte importanta este organizarea spatiilor. Va trebui sa realizati o lista cu compartimentele necesare obiectelor de bucatarie si sa va ganditi si la modul de acces al acestora. Totodata, va puteti procura diverse accesorii menite sa va ajute in aceasta privinta.
Urmand acesti pasi, bucataria obtinuta va constitui spatiul ideal de luat masa si in care arta gatitului este o adevarata placere, va fi un spatiu adaptat personalitatii dumneavoastra, care sa raspunda propriilor nevoi.
Un articol de Ana Marin
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural