IN ACEST ARTICOL:
Otetul are proprietati antibiotice si antiseptice si, datorita aciditatii sale, ajuta la combaterea bacteriilor sau mucegaiului. Mai mult, este utilizat pentru a prelungi durata de viata a florilor sau pentru a obtine un par frumos si sanatos.

Intretinerea unei case necesita atat o atentie deosebita din partea noastra, cat si multa responsabilitate. Pentru a avea o locuinta curata, este nevoie sa acordam atentie tuturor suprafetelor si obiectelor din casa, insa achizitionarea produselor necesare fiecarei zone presupune si un anumit buget. Fara sa ne dam seama, exista in locuinta fiecaruia dintre noi produse uzuale, alternativa ecologica si ieftina la cele de curatare, disponibile pe piata. Otetul are proprietati antibiotice si antiseptice si, datorita aciditatii sale, ajuta la combaterea bacteriilor sau mucegaiului. Mai mult, este utilizat pentru a prelungi durata de viata a florilor sau pentru a obtine un par frumos si sanatos.

1. Otetul este folosit, in primul rand, pentru a inlatura mirosurile neplacute. Daca nu reusesti sa scapi de mirosul galetii de gunoi, o poti spala cu ajutorul unei solutii formate din jumatate de cana de otet fierbinte si doua linguri de bicarbonat, urmand ca la final sa o clatesti.

2. Frigiderul ar trebui sa fie unul dintre cele mai curate obiecte dintr-o locuinta. Cu toate acestea, de multe ori, frigiderul capata un miros intepator. Folosind apa calduta si otet, vei scapa nu numai de acesta, ci si de murdarie. De asemenea, amestecul de otet si apa se utilizeaza si pentru indepartarea mirosurilor diferitelor recipiente. Le poti lasa cateva ore infasurate intr-un prosop imbibat in otet sau poti introduce in acestea un burete inmuiat in otet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prăjitură cu mere - rețetă delicioasă și ușor de preparat 7 utilizari surprinzatoare ale trandafirilor Castraveți murati: Delicii de toamnă și beneficii pentru sănătate

3. Scapa de furnici pulverizand o solutie formata din parti egale de apa si otet in zonele cu probleme.

4. Calcarul este inamicul oricarei gospodine. Inlatura depunerile de calcar cu care se confrunta fierul de calcat, introducand in compartimentul de apa o cana de otet. Calca o carpa, eliberand aburi, dupa care repeta procesul cu apa, avand grija ca dupa utilizare sa stergi bine talpa.

5. Calcarul depus pe capul de dus il poti inlatura daca il lasi pentru cateva ore intr-un recipient plin cu otet. Totodata, bateriile le poti curata cu putina apa, sare si otet.

6. Daca cestile au ramas patate din cauza cafelei sau a ceaiului, umple-le cu putin otet, iar a doua zi le vei putea curata extrem de usor.

7. Petele de adeziv ramase in urma dezlipirii autocolantelor pot fi inlaturate stergandu-le cu ajutorul unei lavete imbibate in otet.

8. Urmele lasate de nucile verzi pe haine se indeparteaza astfel: dupa ce ai inmuiat in apa rece zona afectata, adauga pe pata detergent de vase si apoi putin otet alb, pe care il amesteci cu detergentul. Dupa 10 minute, clateste articolul de imbracaminte cu apa rece, iar daca pata nu a disparut, repeta procesul.

Ciorba de perișoare cu borș - o comoară culinară savuroasă, care încălzește toate sufletele Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră Sfecla roșie: Rețete și beneficii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri