Lemnul se afla in topul preferintelor noastre, atunci cand ne referim la amenajari. Desi are o durata de viata indelungata, unul din dezavantajele acestuia il constituie mirosul neplacut pe care il poate capata, in functie de spatiul in care a fost depozitat. Eliminarea acestor mirosuri constituie, de cele mai multe ori, o adevarata provocare si multe persoane sunt nevoite sa renunte la piesele de mobilier preferate.
Intrucat lemnul prezinta o consistenta poroasa, acesta preia, de multe ori, umezeala si mirosurile din mediul in care se afla. In cazul in care piesa ta de mobilier a fost depozitata intr-o casa veche, intr-o mansarda sau chiar in subsol ori garaj, cu siguranta ai observat faptul ca aceasta a capatat mirosul specific acelui spatiu sau, mai mult, a format mucegai. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 solutii de indepartare a acestora.
1. O prima metoda de a scapa de toate aceste neplaceri consta in mutarea piesei de mobilier intr-o incapere aerisita sau chiar intr-una in care exista si un aparat de aer conditionat, dar in care umiditatea este foarte scazuta. Astfel, foloseste un dezumidificator si inchide usa, iar in cateva zile diferenta ar trebui sa se faca simtita.
2. In cazul in care mirosul nu este foarte puternic si locuiesti la casa, poti scoate piesa de mobilier pe terasa, pentru a se usca sub razele directe ale soarelui. Cateva zile sunt suficiente pentru a obtine un rezultat pozitiv.
3. In foarte multe cazuri, cauza mirosurilor neplacute ale lemnului sunt microbii si bacteriile aflate in interiorul lemnului, lucru favorizat, in special, de pastrarea lemnului intr-un mediu cu o umiditate bogata, pentru o perioada lunga de timp. Pe piata sunt disponibile diferite produse, sub forma de detergent sau chiar de sapun, ce au rolul de a curata si a elimina bacteriile din interiorul lemnului.
4. O alta modalitate de a scapa de mirosul neplacut este slefuirea articolului, pe care il vei lasa timp de cateva zile sa respire, pana sa il refinisezi. De asemenea, este recomandabil ca acesta sa fie lasat tot intr-o incapere aerisita, pentru a nu capata mirosuri noi. In momentul in care vei refinisa piesa de mobilier, este recomandabil sa aplici 2-3 straturi de bait, cu precizarea ca timpul dintre aplicarea straturilor sa fie suficient de mare, pentru a le lasa sa se usuce.
5. O alta metoda de a inlatura mirosurile neplacute consta in amplasarea in interiorul obiectului de mobilier unui odorizant sau a boabelor de cafea. De asemenea, otetul este cunoscut pentru calitatile sale impotriva bacteriilor si mirosurilor urate.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară