Uneori pisicile isi manifesta afectiunea… muscand. Nu, nu ranesc, este vorba despre o mica “ciupitura”. Te va musca si atunci cand va jucati si s-a cam plicitisit. Este modul ei de a iti spune sa o mai lasi in pace. Daca da nervoasa din coada, urechile sunt date pe spate si corpul ii este incordat, este evident ca trebuie sa o lasi sa plece.
Daca are nevoie de atentie, va miorlai si va miorlai si va miorlai pana cand ii acorzi atentie. Pisicile invata ca cea mai eficienta modalitate de a iti atrage atentia este sa miaune, asa ca va reurge la miorlait daca nu o bagi in seama sau este plictisita. Solutia ar fi fie sa ii acorzi mai mult timp, fie sa ii cumperi jucarii ca sa nu se mai plictiseasca asa repede.
Daca auzi motanelul urland, atunci are nevoie de un pic de iubire din partea unei pisici, pe scurt: este in calduri. Urla si atunci cand este izolat de motanei.
Pisicutele isi marcheaza teritoriul fie zgariind, fie frecandu-se de lucruri/ de oameni si marcand astfel locul/ omul insemnandu-l cu mirosul ei :)
Pisicutele torc fie instinctiv (pisoii mai des), fie pentru ca au nevoie de contact, de mangaieri. Inca de mici, pisoiasii torc in prezenta mamei, iar pisicile adulte torc in prezenta celor care le adopta si le ofera afectiune pentru ca pentru ele stapanii sunt tot un fel de mamici.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară