(Se pare...)
Povestea ta vrea sa sublinieze inca o data frumusetea si totodata atat de dificila <<misiune de mama>>. Cum intreaga omenire este debitoare acestui cavant si rolului sau, singurul lucru pe care ma simt in stare sa-l fac in acest moment este acela de a-ti aminti ca mama, in multitudinea fetelor (*a nu se confunda cu fata/baiat!) pe care le reprezinta, nu poate cunoaste nici termene de comparatie si nici nu poate fi masurat in vreun mod, pentru simplul motiv ca, spunand mama, fiecare dintre noi spune deja totul! Iar specialul din aceasta relatie inscrie si se inscrie in si pe tot parcursul vietii...
Statistic, pare in regula... Ce anume intentionai sa transmiti cand ai scris asta? Si mai mult, cum de ai ales sa incepi prezentarea ta cu. acest "statistic!?"... De-ar fi fost sa ilustrezi tot ce se afla in spate, cum ar fi fost?!... Iar tu, cum te-ai fi simtit?...
Cred ca ar fi potrivit ca in acele momente cand... doar taci, taci si plangi si te rogi... sa incepi prin a scrie cate o scrisoare. Fiecaruia dintre baieti. Ma refer la scrisoarea aceea cu pixul si foaia alba de hartie in fata, cand fiecare litera prinde forma personalitatii tale si a momentului in care ai ales sa scrii. O scrisoare care sa te ajute sa-ti exprimi cel mai bine gandurile si tot ceea ce nu reusesti sa redai direct prin cuvinte. Straduieste-te sa scrii cat mai detaliat fiecaruia dintre ei tot ceea ce simti, ceea te-a ranit cel mai mult, iar catre final, nu uita sa precizezi cum anume ti-ai dori sa se imbunatateasa relatia dintre voi toti.
Povesteste-le deschis despre hatisul, noianul de probleme, zbaterile, prabusirile, ridicarile pe care le traiesti, cele care pun la grea incercare sufletul tau; cere iertare fiecaruia pentru greselile trecute sau prezente, indiferent daca acestea sunt reale sau doar o eronata perceptie a lor. Si, mai ales, nu face economie de cuvinte in a-ti exprima sperantele si increderea in posibilitatea ca relatiile dintre voi sa se schimbe, sa devina cu adevarat mai bune.
Ar fi potrivit sa insotesti acesta si de doua-trei zile de pauza (daca este posibil, sa intrerupi orice tip de comunicare) si sa continui un jurnal al trairilor tale. Profita de ocazie si viziteaza o veche amica de liceu sau facultate, mergi la o manastire sau in acel loc pe care intotdeauna ti-ai dorit sa-l vizitezi. Fii doar tu si dorinta de a schimba in mai bine relatia cu baietii, mai ales cu cel mic, mai ales cu cel mare... Incepe aceasta schimbare rupand acele clisee cu care sunteti obisnuiti si de ce nu, cu o alta culoarea parului. Important este sa transmiti mesajul ca vrei Schimbarea “in Mult Mai Bine!”
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară