O forma particulara de bullism are loc in reteaua online –cyberbullismo : cunoaste o alarmanta crestere si datorita faptului ca este extrem de dificil de invidualizat, dar are aceleasi efecte devastante ca si bullismul real.
Cum recunoastem profilul unui/unei bull? Acesta (aceasta) simte nevoia de a-i domina pe altii, nu este in stare de a-si controla impulsurile, are o capacitate scazuta de autocontrol, nu are capacitatea de a accepta regulile si limitele sociale, are o exagerata parere despre sine, nu cunoaste masura lucrurilor, este preocupat/a in mod exagerat de nivelul de popularitate, este ostil/a oricarei forme de autoritate, isi cauta “sustinatori” tacuti ai actelor sale.
Deseori victimele care cad in capcana sunt dominate de rusine, de vina, de teama sau de furie datorita incapacitatii lor de a reactiona in fata unor situatii care ii domina. De obicei, victimele sunt “vizate” tocmai datorita diversitatii lor, care poate fi generata de: o autostima extrem de scazuta, dificultati emotionale sau adaptative, probleme de integrare sau legate de originea familiei, probleme psihologice sau motorii sau orice alt tip de problema care este cosiderata ”diversa”.
Dat fiind ca fenomenul cunoaste o dezvoltare deosebita mai ales in randul copiilor este cu atat mai necesara o informare potrivita si o atentie sporita fie din partea oricarui parinte in parte, fie din partea cadrelor didactice si a societatii civile in general, care sa stie sa actioneze prompt si in mod responsabil pentru a izola pe cat posibil astfel de fenomene negative. O observare atenta a comportamentului copilului venita la timp cum ar fi izolarea nejustificata sau refuzul acestuia de a merge la scoala poate fi un semnal de alarma care ascunde un act de bullism.
Consecintele unor astfel de acte sunt mult prea grave ca sa ne putem permite sa ramanem imuni si nepasatori la manifestarile violente din jur. Prezentul articol se doreste a fi doar unul din punctele de pornire pentru o mai buna informare si un semnal de alarma in ceea ce priveste un fenomen social ingrijorator in societatea actuala: bullismul.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri