IN ACEST ARTICOL:
Am 35 ani si am doua fetite de 2,5 si 7,5 ani, foarte incapatanate. As vrea sa le tin piept, sa-mi pastrez calmul, sa fiu doar ferma. Insa ajung sa urlu ca apucata, imi ies din fire, nu ma controlez.

Buna ziua!

Nu stiu ce sa ma mai fac. Nu mai am rabdare deloc cu copiii. Am 35 ani si am doua fetite de 2,5 si 7,5 ani, foarte incapatanate. As vrea sa le tin piept, sa-mi pastrez calmul, sa fiu doar ferma. Insa ajung sa urlu ca apucata, imi ies din fire, nu ma controlez. Urlu pana ce simt ca imi plesneste capul, la propriu. In fiecare zi imi propun sa ma abtin, incep ziua bine si o termin prost. Am dureri de cap mai apoi si mi-e frica sa nu ma imbolnavesc. Inafara de faptul ca imi traumatizez copiii - desi fetele nu par deloc a fi traumatizate, dimpotriva, ma provoaca, se joaca cu mine si eu le pic in plasa. Pare a fi un joc, insa nu e deloc asa. Nu stiu ce mi-as dori sa ma sfatuiti, am citit tot ce se poate citi, stiu cum ar trebui sa procedez, insa nu reusesc deloc. Va multumesc!!

Buna ziua,

Majoritatea parintilor ar trebui sa fie rabdatori cu copiii lor. Ei nu se pot schimba atat de repede cum am vrea noi. Nu uita ca ei nu trateaza problema ca persoanele adulte. Ei sunt copii si inca gandesc precum niste copii. Indiferent de cat de mult ne dorim ca problema sa se rezolve imediat, adesea trebuie sa o abordam cu pasi mici si siguri
Rabdarea este o calitate cu care spre rusinea noastra nu ne putem mandri toti, sau pe care n-o putem controla atat cat am dori... Rabdarea este de cele mai multe ori cheia succesului in multe dintre situatiile normale sau de criza. Rabdarea este inca o calitate pe care am dori cu totii sa o insuflam copiilor nostri inca de mici.
Sunt sigura ca micutii dvs au multe calitati, pe care le cunosteti, dar va este greu sa le scoateti in evidenta si sa le apreciati, intrucat sunteti centratata pe corectarea comportamentelor. Astfel, aspectele pozitive din relatia cu copilul trec neobservate si uneori inceteaza sa mai fie cultivate si incurajate in familie.
Este foarte important ca zilnic sa va rezervati un timp doar pentru dvs.Sa lasati macar pentru cateva clipe copii in grija altcuiva. Invatati sa va relaxati fizic si mental. Capacitatea de a va relaxa eficient este o componenta esentiala in invatarea controlului emotiilor si impulsurilor. Prin relaxare se pot rezolva unele dificultati psihologice si somatice.(Cefalee ,insomnie,fobii, tulburari obsesive, crize de panica)

Psiholog Iulia Florea

www.psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri