Nu-mi dedic timpul mai mult celor doi copii mici decat sotului.Mai mult, sotul ma trimite mereu sa am grija de copii. Am impresia ca ma respinge.Credeti ca ma tradeaza? El ma caracterizeaza ca nefiind limpede la minte atunci cand il intreb daca mai are pe cineva si neaga cu vehementa acest fapt. Totodata nu primesc respectul lui desi el considera ca mi-l acorda si ca eu as fi prea pretentioasa. Eu sunt plina de energie si nu reusesc sa duc, impreuna cu el ,la capat, in timpul propus problemele materiale cu care ne confruntam la un moment dat, deoarece este foarte zgarcit( el nu “ pune banii pe masa in casa” ci ii tine intr-un loc numai de el stiut motivand ca face economii pt ca ne descurcam cu salariul meu). Sotul meu nu-si recunoaste zgarcenia ci mai mult considera ca nu merit prea multe deoarece eu arunc banii numai pe prostii ( ex. haine, obiecte in casa,etc).
Sunt foarte trista pentru ca sotul meu este parca, dupa 10 ani de casnicie, inversul celui care era la inceput.De ce am putut ajunge aici.Cu ce am gresit? Mai poate fi salvata casnicia noastra? Cum? caci eu sunt epuizata.
Va multumesc foarte mult pentru un raspuns operativ.
Mara.
Odata cu trecerea timpului pe masura ce relatia evolueaza partenerii nu raman la fel.
Sotii se dezvolta atat in cuplu cat si fiecare separat. Ei se maturizeaza si fiecare are ritmul sau de dezvoltare emotionala si socio-profesionala. Nevoile lor se schimba, la fel si nevoile relatieii. In momentul in care apar copii se schimba prioritatile. Fiecare partener isi defineste statutul de la soti ajungem parinti. De multe ori schimbarile aduc odata cu ele si stari tensionale. Conflictele, stresul si dezamagirile fac parte si acestea dintr-o relatie. Motivul pentru care cele mai multe cupluri divorteaza este acela ca partenerii evolueaza separat si nu mai sunt atenti la dorintele celuilalt. Monotonia, ignoranta sau implicarea insuficienta ii fac pe parteneri sa uite sa mai fie draguti unul cu celalalt.
Cum se pot depasii perioadele dificile? Incercati sa puneti in evidenta calitatile si nu defectele, sa faceti mai des complimente decat sa reproseati.Invatati sa comunicati, comunicarea intr-o relatie este de multe ori cheia pentru reusita. Acceptati ce nu puteti schimba, daca defectele partenerului dvs sunt acolo de la inceput si pana acum nu le-ati observat ,daca il iubiti si va doriti sa fiti impreuna trebuie sa va obisnuiesti cu ele.
Cu drag,
Psiholog, Iulia Florea
www.psiholife.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară