Sa fii o persoana empatica ar trebui sa te faca sa simti mandrie, e ceva atat de rar si valoros. Dar este intr-adevar si o provocare, pentru ca empatii resimt stresul la cote mult mai inalte. Empatii pot experimenta des atacuri de panica, depresie, oboseala cronica si alte simptome fizice.
Iata 7 trasaturi ale empatilor si ce trebuie sa retii ca sa fii bine:
1. Empatii sunt hiper-sensibili
In mod natural, empatii ofera, suntem deschisi spiritual si stim sa ascultam. Empatii au o inima mare si sunt gata sa renunte la propriul sine, ca sa fie alaturi de cineva care are nevoie de ei. Ueori fac acest lucru in detrimentul intereselor personale si sfarsesc prin a fi epuizati energetic si emotional. Si culmea, chiar daca putin oameni ar avea puterea sa ramana in asemenea valtori emotionale, li se spune ca sunt “prea sensibili” si ca au nevoie sa se mai intareasca.
Retine: Sa fii sensibil nu e o dovada de slabiciune, ci de forta. In realitate sunt foarte putini oameni care sunt cu adevarat puternici si echilibrati. Majoritatea insa ascund in spatele unor masti, emotii puternice, sensibilitate si rani, strategie pe care un empat nu ar adopta-o niciodata, avand curajul sa fie sincer si sa isi asume ceea ce este.
Foto: Pixabay
Foto homepage: Pixabay
2. Empatii absorb emotiile celorlalti
Deschiderea lor imensa fata de lume si oameni, ii face pe empati sa se comporte precum niste bureti umani, care capteaza tot. In dinamica lor, forta emotiilor este limbajul care prevaleaza si pentru ca antenele lor sunt hiper-activate, absorb emotiile celorlalti si daca este vorba despre emotii negative, vor face orice sa imbunatateasaca starea acelei persoane.
Faptul de a intelege foarte bine emotiile si trairile celorlalti poate deveni epuizant.
Retine: Oamenii ca tine sunt un dar pe Planeta, empatii sunt oamenii care inteleg delicatetea fiinitelor si vor face oricand sa ii apere pe cei din jurul lor, renuntand la propriul ego. Empatii mai sunt considerati vindecatorii spirituali ai lumii.
3. Empatii sunt introverti
Pentru empati poate fi coplesitor sa se afle in multimi sau in grupuri. De aceea prefera grupuri restranse de prieteni si uneori chiar, sa ramana singuri, in propriile ganduri.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri