Singura garantie pentru astfel de oameni este intamplarea. Intamplarea intalnirii. Sunt acei oameni care iti dau din tot, din toata emotia lor, fara rezerve. Sunt oameni in fata carora inima incepe sa iti bata cu admiratie si cu nod in gât caci stii ce calitate ascund in ei, judecând dupa sistemul de valori al lumii. Dar ei functioneaza dupa alte principii, poate ca mai apropiate de Univers, de ritmul firesc al lucrurilor…
“Secretul Bogatiei si al Fericirii este acela de a da in dar, de a nu pastra si de a nu cauta Bogatia, ci s-o darui, ca sa revina ea insasi, sub forma in care a fost daruita, in aceasta lume dar si in cealalta. Renuntarea de sine, sa castigi doar ca sa dai, iata legea care este si lege a naturii, sursa adevaratului profit.”– Marcel Mauss (“Eseu despre dar”, Editura Polirom, 1997)
Un astfel de om bogat, gata sa daruiasca inimilor tinere din toata cultura sa si din toata devenirea sa, a fost profesorul Dinu Ghezzo. Eu i-am spus “Magister Ludi”, traindu-mi visul de comuniune intre arte, descris de Herman Hesse. Ochii mei conectati la “viziunea mintii” stiau mereu ca lumea e cu mult mai vasta decât imi arata prezentul. Simteam idei care in viata mea erau inca nematerializate. “Jocul margelelor” de sticla nu mi se parea deloc o utopie.
Si i-am marturisit asta si profesorului. Acesta a fost momentul intalnirii mele cu profesorul, dirijorul si pianistul Dinu Ghezzo, vrand sa descopar lumea artelor in toata complexitatea ei. Cu ochii stralucind… coplesita de faptul ca un mare artist iti spune: “Ai un talent foarte deosebit! Cu siguranta ca vei reusi bine cu arta ta.”
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural