14 Februarie 2013 publicat în Cultura 3 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
’Pozitia copilului’, in regia lui Calin Peter Netzer, a fost primit cu aplauze la premiera mondiala de luni, 11 februarie, in competitia Festivalului International de Film de la Berlin, presa internationala incluzandu-l printre favoritii editiei.

„In sfarsit! Un favorit la Ursul de Aur”, titreaza cotidianul german „Die Welt”, laudand forta scenariului, viziunea regizorala si performanta Luminitei Gheorghiu in rolul unei mame care incearca sa recastige controlul asupra vietii fiului ei (Bogdan Dumitrache). „Filmul este portretul unei tari si profilul psihologic al unei obsesii”, noteaza publicatia.

„The Hollywood Reporter” remarca, la randul sau, excelenta interpretare a actritei Luminita Gheorghiu, care „straluceste in rolul unei mame posesive care incepe sa se precipite atunci cand fiul ei adult accidenteaza un copil”. „Dupa Paulina Garcia din filmul chilian «Gloria», si in asteptarea lui Catherine Deneuve in «On My Way», competitia Berlinalei aduce un alt tribut unei actrite puternice, Luminita Gheorghiu”.

Publicatia americana apreciaza si scenariul scris de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer, „admirabil construit, cu momente de umor care echilibreaza un final cu adevarat dramatic”, interpretarea lui Bogdan Dumitrache si a Ilincai Goia, precum si felul „bland si sigur al lui Netzer de a dirija performanta remarcabila a lui Gheorghiu”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Așteptarea a luat sfârșit! Cel mai curajos film românesc al anului 2024 ajunge în cinematografe începând cu data de 11 octombrie „Spre punctul G” a rupt audiența. Filmul independent este pe locul 4 în box-office-ul românesc la mai puțin de o săptămână SPRE PUNCTUL G, un film despre ceea ce toată lumea gândește, însă nimeni nu vorbește. PREMIERA, în această toamnă!

 Trailerul fllmului POZITIA COPILULUI:

Criticul Jay Weissberg, de la „Variety”, considera ca „Pozitia copilului” este unul dintre cele mai puternice scenarii care poarta semnatura Razvan Radulescu din ultima vreme si descrie filmul ca pe o „disectie a monstruoasei iubiri materne” si „o satira taioasa la adresa noilor imbogatiti ai Romaniei (tipologia nu se limiteaza la o singura tara), o clasa obisnuita sa mascheze adevaruri si sa se asigure ca lumea se da din calea lor cand apar conflicte”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri