24 Iunie 2015 publicat în Cultura 15 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Genii ale Omenirii din toate timpurile... De-a lungul istoriei, au existat minti incredibile care au lasat culturii universale idei revolutionare despre viata. Totusi, prea putin reusim sa integram aceste idei in existenta noastra. Oare de ce oamenii opereaza cu separarea intre genialitate si "normalitate"? Aceste genii au deschis de fapt carari pe care le putem cu totii urma. Este mostenirea pe care ne-o lasa pentru a cladi impreuna, o lume mai buna, transformandu-ne pe noi insine si lasand ca influenta acestor idei sa ne patrunda existenta de zi cu zi.

5. ANNA DEAVERE SMITH: Auto-defineste-te!

„Disciplina – mentala si fizica – sunt cruciale.
Toti artistii de succes pe care i-am cunoscut sunt foarte disciplinati si organizati. Chiar daca ei nu par a fi organizati, ei au ordinea lor.”

  • Anna Deavere Smith (n.  18 septembrie 1950) este actrita americana si profesoara. In acest moment este artista in rezidenta la Centrul American pentru Progres.

6. CAROL DWECK: Evolueaza dincolo de limitari!

Foto: Shutterstock.com; posibilitati, ochi, univers

"Sa crezi ca talentele tale au fost gravate intr-o piatra – acest sistem de gandire fix – creeaza urgenta de a te demonstra tie insuti din nou si din nou. Daca ai avea doar o mica doza de inteligenta, o anume personalitate, si un anume caracter moral, atunci mai bine ai demonstra ca detii o doza sanatoasa din fiecare. Asta te va ajuta sa nu pari sau sa te simti deficitar in aceste caracteristici de baza pe care le-ai insusit".

  • Carol S. Dweck (nascuta in 17 octombrie 1946) este profesoara de psihologie la Universitatea Standford si se ocupa de studierea motivatiei, personalitatii si dezvoltarii personale. Ea preda cursuri de motivatie, personalitate si dezvoltare sociala.

7. HANNAH ARENDT: E mai frumos sa intrebi decat sa stii

"Punandu-si intrebari fara raspuns, oamenii pot fi definiti ca fiinte care pun intrebari. In spatele tuturor intrebarilor cognitive pentru care oamenii gasesc raspunsuri, apar si acelea nerezonabile al caror raspuns pare a fi cu desavarsire indepartat. Foarte probabil, daca oamenii si-ar pierde acest apetit pentru inteles, si gandirea asta care vrea sa raspunda intrebarilor fara raspuns, poate ca astfel, oamenii si-ar pierde abilitatea de a produce lucruri pe care le denumim lucrari de arta si tottodata capacitatea de a pune intrebarile cu raspuns pe baza carora, fiecare civilizatie este formata…"

  • Hannah Arendt (Johanna Arendt) (n. 14 octombrie 1906 – d. 4 decembrie 1975) a fost o teoreticiana politica germana, numita deseori filosoafa, desi ea nu s-a considerat niciodata ca atare. Una dintre figurile marcante ale gandirii socio-politice contemporane, Hannah Arendt a abordat in lucrările sale cele doua mari si dificile teme ale epocii postbelice: totalitarismul si antisemitismul.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri