IN ACEST ARTICOL:
Institutul Cultural Roman de la Viena il prezinta pe dirijorul Vladimir Jurowski in dialog cu Ursula Magnes, coordonatoarea redactiei muzicale a postului vienez radio klassik Stephansdom.

Institutul Cultural Roman de la Viena il prezinta pe dirijorul Vladimir Jurowski in dialog cu Ursula Magnes, coordonatoarea redactiei muzicale a postului vienez radio klassik Stephansdom. Evenimentul are loc in data de 22 mai, incepand cu ora 17.00, la Musikverein din Viena, in sala Horst Haschek Auditorium / Steinerner Saal.

Evenimentul de la Musikverein este organizat de Institutul Cultural Roman de la Viena in parteneriat cu Ambasada Romaniei in Republica Austria si cu sprijinul ARTEXIM, organizatorul Festivalului International „George Enescu“.

Incepand cu editia 2017, la conducerea Festivalului International „George Enescu“ se va afla tandemul Zubin Mehta – Presedinte Onorific si Vladimir Jurowski – director artistic. In cadrul dialogului de la Musikverein, Vladimir Jurowski va prezenta viziunea sa asupra Festivalului si viitoarele sale proiecte artistice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Conferință excepțională cu Dumitru Constantin-Dulcan și Neale Donald Walsch despre spiritualitatea omului modern 24 Trends for 2024: România, un pas mai aproape de viitorul pe care îl merită Reguli de urmat în cazul în care nu ai cu ce să achiți creditul

Vladimir Jurowski este recunoscut la nivel mondial pentru felul patrunzator in care abordeaza muzica, pentru angajamentul sau artistic indraznet si apetitul pentru muzica secolului al XX-lea, iar in acest moment este considerat unul din primii 10 dirijori ai lumii. Inca din anul 2005, odata cu prima venire a London Philharmonic Orchestra la Bucuresti in cadrul Festivalului Enescu, Vladimir Jurowski s-a implicat in valorizarea si promovarea operei compozitorului roman George Enescu.

Dupa ce a prezentat Simfonia a III-a de George Enescu alaturi de London Philharmonic Orchestra in editia din 2013 a festivalului, Vladimir Jurowski a dirijat in premiera londoneza la inceputul lunii februarie 2015, in prezenta unui public de peste 2.500 de persoane, opusul enescian si pe scena Royal Festival Hall (Londra), incluzand astfel creatia enesciana in repertoriul international al prestigioasei orchestre britanice. Vladimir Jurowski pregateste opera „Oedipe“ de George Enescu pentru deschiderea editiei din 2017 a Festivalului Enescu, interpretare pe care, de asemenea, urmeaza sa o prezinte la Royal Festival Hall din Londra in data de 23 septembrie 2017.

Eveniment cu răsunet și valoare în cosmos: Jupiter se va afla în Gemeni până în iunie 2025! Cel mai însemnat tranzit astrologic al anului ne va stimula creșterea intelectuală Magia stelelor: descoperă înțelepciunea zodiacului în portretul tău cosmic Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 6 -12 ianuarie 2025?

Ursula Magnes este coordonatoarea redactiei muzicale a radio klassik Stephansdom Viena din anul 2011. In aceasta functie este responsabila pentru dezvoltarea formatelor si seriilor de reportaje. A moderat interviuri artistice in cadrul Festivalului de la Salzburg, al seriei de evenimente Freunde der Wiener Staatsoper / Prietenii Operei Vieneze, al Festivalului Grafenegg, al Festivalului St. Pölten, in Musikverein si Konzerthaus din Viena.

In 2012 a aparut prima sa carte intitulata Angelika Kirchschlager: Liederreisebuch (Styria Premium). Pentru emisiunea „Ascult Romania“ / „Ich höre Rumänien“ Ursula Magnes a fost nominalizata la Premiile Radio pentru Emisiuni Educative.

Editia a XXII-a a Festivalului International „George Enescu“ se desfasoara in perioada 2-24 septembrie. Un numar record de 38 de lucrari de George Enescu vor fi interpretate in cadrul editiei 2017, in timp ce „Oedip“, cea mai cea mai cunoscuta si apreciata opera a marelui compozitor roman, va deschide Festivalul, in versiune concertanta, intr-un moment cu valoare de simbol. Sub bagheta lui Vladimir Jurowski, care va dirija London Philarmonic Orchestra si cu o distributie care il include si pe apreciatul tenor roman Marius Vlad Budoiu, aceasta versiune interpretativa a operei „Oedip“ va fi prezentata pentru prima oara si la Royal Festivall Hall din Londra, cu participarea corurilor din Romania, lucrarea recapatandu-si, astfel, traseul international.

Chipul lui Decebal - cea mai mare sculptură în piatră din Europa Horoscop Rune 2025: Ce prezic runele pentru zodia Taur în 2025? FABULOASA VIAȚĂ A LUI ILIE NĂSTASE: ”ÎN ROMÂNIA SUNT SĂRAC”

De asemenea, Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretata in editia 2017 de prestigioasa Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, sub bagheta dirijorului Antonio Pappano. Editia 2017 marcheaza o alta premiera care sta sub semnul dezvoltarii internationale: aceeasi lucrare enesciana care va fi prezentata in cadrul editiei 2017 a Festivalului Enescu de Orchestra Nationala a Frantei, Simfonia Concertanta pentru violoncel si orchestra de George Enescu, va face parte si din programul concertului de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei Nationale a Frantei, la Paris.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri