Comunicat de presa
DE CE PROIECTUL "Scrie povestea ta?"
Proiectul isi propune sa ofere adolescentelor din Bucuresti educatie culturala care sa sustina dezvoltarea lor ca public pentru cultura scrisa, dezvoltarea lor personala, precum si deschiderea fata de diversitate. Proiectul imbina in mod creativ literatura si scriitura personala, oferind contexte de invatare, auto-explorare si auto-descoperire, prin intermediul unor metode si instrumente interactive si prietenoase. Acestea au scopul sa le ajute pe adolescente sa se cunoasca mai bine, sa descopere si sa valorizeze creatiile literare ale personalitatilor feminine din trecut si prezent, avand astfel acces la modele feminine valoroase.
Programul cultural propus se va adresa si profesorilor de limba si literatura romana, acestia fiind cei in masura sa transmita mai departe mesaje si modele culturale care au la baza valorizarea culturii scrise, cat si respectul fata de diversitate. Prin intermediul acestor interventii, proiectul va creste notorietatea operelor literare ale scriitoarelor de origine romana din trecut si din prezent.
PROGRAMUL SCRIE POVESTEA TA SE ADRESEAZA ADOLESCENTELOR, PROMOVAND CULTURA SCRISA, AUTOARE DIN TRECUT SI PREZENT SI SCRIITURA PERSONALA
CE NEVOI ABORDEAZA proiectul Scrie povestea ta?
– Nevoia de a construi sau consolida legatura adolescentelor cu cultura si literatura intr-un mod prietenos, informal, flexibil, care le vede pe acestea drept potentiale creatoare de literatura si nu le trateaza drept recipienti pasivi de informatie.
– Nevoia de a promova modele feminine reale, inclusiv pentru a contracara abundenta de mesaje stereotipe despre fete si femei, care continua sa le plaseze pe acestea in roluri traditionale si sa le limiteze aspiratiile si potentialul.
– Nevoia de a aborda literatura si creatiile literare intr-un mod relevant pentru vietile si dezvoltarea adolescentelor, cu impact de sustinere a sanatatii psihice si emotionale, literatura si scriitura personala avand potential de elaborare si procesare a conflictelor interne si a experientelor de viata marcante.
– Nevoia de a deconstrui in mod creativ stereotipuri si prejudecati existente la nivel social, promovand astfel diversitatea.
PROIECTUL IN CIFRE
- 1 program de promovare a culturii scrise si scriiturii personale pentru adolescente
- 60 de adolescente participante la programul Scrie povestea ta
- 30 de ateliere organizate in cadrul programului Scrie povestea ta
- 60 de profesori de limba si literatura romana implicati in promovarea programului Scrie povestea ta
- 4 ateliere cu profesori de limba si literatura romana
Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice