11 Mai 2018 publicat în Cultura 37 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
A concertat pe scene prestigioase din Italia, Franța, Elveția și Germania încântându-și publicul de fiecare dată cu naiul său fermecat.

Interviu cu naista Petruța Cecilia Kupper

Rugăciunea și Mulțumirea... sunt două lucruri în viața noastră după care ar trebui să ne ghidăm. - Petruța Cecilia Kupper

Garbo.ro: Ai trecut prin toate etapele Concursului SuperTalent  din Germania, iar la ediția din 2009 te-ai aflat pe podiumul câștigătorilor. A fost acesta momentul decisiv care a marcat începutul carierei artistice? Cine ți-a fost alături? În ce fel de lume te-a proiectat?  

PCK: Nu, nu a fost momentul decisv. Momentul decisiv s-a produs cu mult timp înainte, când mi-am dat seama că naiul este parte din viața mea. Dar, Supertalent în Germania m-a ajutat să fiu recunoscută la adevărata mea valoare, într-o țara de adopție. Mi-a deschis multe uși iar familia mi-a fost alături.   

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Interviu cu Prof. Univ. Dr. Sabine Eichinger-Hasenauer: ANEMIA APLASTICĂ -o afecțiune rară, dar care poate pune viața în pericol Parenchimul pulmonar nu are receptori de durere! De multe ori, tumorile pulmonare se descoperă întâmplător. Interviu cu Dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, despre cancerul bronhopulmonar De ce sunt administrate vaccinurile la o varsta atat de frageda? | Intrebari frecvente

Garbo.ro: Naiul sau Flautul lui Pan este un instrument cunoscut din mitologie și sub diverse denumiri îl regăsim în multe alte culturi din Orient și America Latină, dar și în România. De la maestrul Fanică Luca (1894-1968), cel care practic a adus la nivel academic artă milenară a naiului, traversând cea de-a două generație de naiști Damian Luca, Radu Simion, Nicolae Parvu, Radu Constantin și ambasadorul incontestabil, Gheoghe Zamfir, putem spune că alături de Nicolae Voiculeț și, mai nou, Petruța Cecilia Küpper, este asigurată o continuitate în măiestria mânuirii acestui instrument, la o a treia generație în muzica insrtumentală romanească de nai? Cum putem raporta naiul românesc la panoramica internatională a muzicii de gen?

Chef Ștefan Popescu, rețetă personalizată pentru Ed Sheeran Lena Criveanu- “Urban Fashion School s-a născut în ideea de a mă adresa pur și simplu vieții, așa cum este ea în urban” Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând

PCK: Adaptând Naiul la piața muzicală internațională.  În cazul în care ești pregătit să faci pasul acesta, pentru un muzician este foarte dificil... asta nu înseamnă neapărat trădarea folclorului, ci doar o încercare de a putea arata că acest instrument poate fi la același nivel cu un pian, vioară sau oboi. Astfel reușind să ne dezvoltăm această platformă muzicală pentru acest instrument.

Garbo.ro: Cum gestionezi scena? Ce sentimente o domină pe „doamna profesoară” înainte de spectacol? Dar în timpul spectacolului când simte că toate energiile sunt concentrate asupra sa? Dar după concert, ce visezi?

PCK: Prin rugăciune și cu Dumnezeu în gând și suflet. Rugăciune și Mulțumire... două lucruri în viața noastră după care ar trebui să ne ghidăm. Visez.... Sper.. și mă laș în voia LUI.

Interviu Alexandra Stroe. Pasiunea pentru cărți, transpusă în vloguri pe Youtube INTERVIU Simona Gherghe: În parentingul conștient, nu există pedepse, dar asta nu înseamnă că nu trebuie stabilite limite și reguli. Care este cel mai valoros lucru pe care vedeta TV îl oferă copiilor săi Ion Dichiseanu, o viață spumoasă, cu o reputație de Don Juan. A stat un an într-un lagăr nazist, iar povestea sa de dragoste cu Sara Montiel a făcut înconjurul lumii

Garbo.ro: Ce genuri  muzicale ai abordat pană acum? Ce ți-ai mai dori să experimentezi?

PCK: Am experimentat cam orice gen muzical folclor, pop, clasic. Mi-aș dori să încerc și un alt stil, de puțin timp compun propria mea muzică, poate cine știe cândva o să reușesc să produc aceast stil. ...nu mai e mult și îmi fac curaj :))

Garbo.ro: Care sunt scenele unde ai concertat?  Dar cele pe care visezi că vei concerta?

PCK: Scenele internaționale din Italia, Franța, Elveția, Germania... Destul de puțin în propria mea țara, din păcate. Îmi doresc să concertez în țara și USA.

Garbo.ro: Pe când un mare concert pentru publicul din România?!

PCK: Acum că te cunosc, poate, curând :)) E foarte posibil să am o întâlnire cu publicul românesc alături de Maestrul meu, în septembrie, anul acesta.

Interviu Prof. Univ. Dr. Sabine EICHINGER-HASENAUER: Ce este anemia hemolitică, de câte tipuri este și ce teste sunt necesare pentru a o identifica Prof Dr. Dan Rujescu, cercetător psihiatru inclus în top 2% cei mai citați oameni de știință din lume: Demența fronto-temporală nu debutează ca demența de tip Alzheimer, cu probleme cognitive, ci cu probleme de comportament Prof Dr. Dan Rujescu, cercetător psihiatru inclus în top 2% cei mai citați oameni de știință din lume: Demența fronto-temporală nu debutează ca demența de tip Alzheimer, cu probleme cognitive, ci cu probleme de comportament

Petruța Cecilia Kupper își serbează astăzi ziua de naștere și profităm de ocazie să îî urăm: Mulțumiri speciale pentru aceste timp al marturisirilor! La Mulți Ani din România, Petruța Cecilia!

Pentru Revista Garbo.ro, a consemnat Ana Olimpia

Foto: By carlos castilla/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri