Comunicat de presă
Părinții s-au implicat activ în procesul educațional, alături de cadrele didactice, deși aproape 70% au continuat să lucreze de acasă, arată un sondaj realizat în luna mai de Editura DPH. Activitățile au urmat programa școlară, însă cei mai mulți dascăli au apelat la jocuri educative și resurse alternative pentru a face clasele online cât mai atractive pentru copii.
Dacă tehnologia a reprezentat o provocare pentru 51% dintre profesori și educatori, avantajul acestei perioade vine din modalitățile inedite pe care profesorii și părinții au ales să le folosească pentru a putea explica noțiuni din programa școlară, arată sondajul Didactica Publishing House* realizat în luna mai.
Astfel, peste 74% dintre cadrele didactice care au răspuns la acest sondaj au precizat că folosesc jocuri educative pentru a ilustra conceptele predate. 69% folosesc manualele școlare, iar 47% apelează la materiale realizate chiar de ei. În funcție de vârsta copiilor, cadrele didactice urmăresc programa școlară sau varianta sa simplificată (95%), în timp ce 4% au preferat să se concentreze pe activități extra-programă.
Ca partener pentru cadre didactice și părinți, dorim ca, prin feedbackul acestora, să identificăm cât mai bine nevoia de resurse educative pentru a continua procesul educațional de acasă. În portofoliul editurii sunt integrate cărți și jocuri cu o grafică atractivă, astfel încât copiii să asimileze prin joc noțiuni de fizică, chimie, matematică, istorie, geografie, vocabular, limbi străine într-o manieră distractivă, amuzantă, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House, editură specializată în publicarea de cărți și jocuri educative.
Buget lunar pentru materile alternative: 100-200 de lei
72% dintre părinți au declarat că copiii participă la cursuri online, iar 99% că și ei fac activități cu cei mici, majoritatea timp de 1-3 ore zilnic. Aproape jumătate susțin că încearcă să ajute copilul să aprofundeze materia predată online, în timp ce 60% îi învață noțiuni noi (în special părinții de copii cu vârstă preșcolară). Cărțile (93%), jocurile educative (75%) și experimentele (43%) reprezintă aliații preferați de părinți.
Se observă o tendință tot mai evidentă de implicare a părinților în continuarea procesului educativ, care se reflectă și în comenzile date. Dacă înainte de această perioadă cele mai multe comenzi mergeau spre cărți de povești sau materiale Montessori, în cazul copiilor de vârstă preșcolară, în ultimele două luni cărțile și jocurile cu o componentă educativă sau cele de tip trivia, casetele de experimente și puzzle-urile sunt preferate, a mai precizat Florentina Ion.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară