5. Din dragoste de viață, de Erich Fromm
„Fromm nu era nici vrăjitor, nici cărturar. Talentul său de a-și lăsa inima să vorbească odată cu mintea e o calitate care, cândva, era cunoscută sub numele de înțelepciune”, îl caracterizează Hans Jürgen Schultz pe autorul cărții „Din dragoste de viață”, cea mai recentă apariție la Editura Trei, în colecția Psihologia pentru toți. Abordând teme ca plictisul în societatea modernă sau nevoile fabricate, cărora se adaugă considerații despre originea agresivității, interpetarea viselor, iubire sau politică, „Din dragoste de viață” este un ghid util de trecut prin perioade dificile și un ajutor esențial care îndeamnă la meditație asupra temelor importante ale vieții.
Sociologul și psihanalistul Erich Fromm s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, iar în 1933 a emigrat în SUA.
6. Terapia stresului. O abordare comportamentală rațional-emotivă, de Albert Ellis, Jack Gordon, Michael Neenan, Stephen Palmer
Scrisă de specialiști cu mulți ani de experiență, cartea prezintă abordarea comportamentală rațional-emotivă pentru terapia stresului, atât de necesară în perioada actuală. Numeroasele studii de caz oferă posibilitatea de a lega teoria de practică, oferindu-le cititorilor cadrul conceptual și metoda științifică a gândirii raționale, pentru a‑i ajuta astfel să‑și diminueze distresul (suferința psihică) și să‑și atingă obiectivele personale. Albert Ellis, psiholog şi psihoterapeut, fondatorul terapiei comportamentale raţional-emotive (REBT), a scris peste 80 de cărţi.
Jack Gordon este psiholog și practică psihoterapia comportamentală rațional-emotivă, Michael Neenan conduce Centrul pentru managementul stresului din Kent și este psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, iar Stephen Palmer este psiholog și psihoterapeut și predă managementul stresului la Middlesex University.
7. Nu ne mai înțelegem deloc! Cum să trecem cu bine prin perioada ușilor trântite (de la 12 la 17 ani), de Isabelle Filliozat
Perioada adolescenței, dificilă și pentru părinți, dar și pentru copii. Pentru a o traversa cu bine, mai ales în timpurile actuale, adolescenții au nevoie de părinții lor – să le fie alături și nu să-i tragă de mână, spune autoarea cărții, cunoscută pentru promovarea parentingului pozitiv. Filliozat explorează în cartea de față psihologia adolescenților, dar și anumite aspecte biologice și fiziologice care pot pune într-o nouă lumină motivațiile acestora, ce rămân adesea necunoscute atât pentru părinți, cât și pentru cei tineri.
Isabelle Filliozat este psihoterapeută și specialistă în educație școlară, directoarea Școlii pentru Inteligențe Relaționale și Emoționale din Aix-en-Provence și dedicată dezvoltării personale.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară