În luna decembrie, Editura CUANTIC lansează 2 cărți scrise de filosoful și profesorul George Colang: Când este o femeie frumoasă? și Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeți, apori.
Cele 2 cărți, apărute în condiții grafice de calitate și cu coperți cartonate beneficiază de un concept grafic plin de inspirație semnat de Silvia Olteanu. Lansarea lor oficială va avea loc la Târgul de carte Gaudeamus sâmbătă, 10 decembrie, la ora 18.00.
Autorul îi va avea alături pe profesorul universitar Dr. Dumitru Borțun, pe jurnalista și traducătoarea Dana Macsim și pe editorul Hadrian Mateescu.
Despre conținutul cărților
Când este o femeie frumoasă?
- Aşadar, când este o femeie frumoasă? Nu este tocmai atunci când nu ţine morţiş să se perfecţioneze pentru o lume ce oricum o falsifică? Oglinda în care se scaldă este doar un pretext pentru imperfecţiunile pe care le ascunde cu ardoare.
- O femeie este puternică atunci când lumea ei arată ca o oglindă; atunci când reuşeşte să-şi ascundă însăşi slăbiciunile, doar pentru a erupe în golul care o desparte de peronul concret al vieţii sale.
- O femeie frumoasă nu aşteaptă niciodată în gară.
- O femeie frumoasă nu-şi ascunde cu ardoare imperfecţiunile. Dimpotrivă, face haz de necaz.
- O femeie este frumoasă atunci când este vulnerabilă, căci puterea ei derivă tocmai din această nebuloasă ascunsă bărbaţilor.
- O femeie este frumoasă atunci când zâmbeşte ca o lacrimă, dar şi invers.
- O femeie este frumoasă atunci când erupe cu naturaleţea ei.
- O femeie este frumoasă atunci când se joacă cu cuvintele la fel cum se joacă şi cu sufletele celor din jurul ei.
- O femeie frumoasă, pentru cei din jurul ei, o să fie mereu rea!
- O femeie este frumoasă atunci când dansează ca o sirenă, când se pliază genuin în raza muzicii. Când se identifică cu muzica.
- O femeie este frumoasă atunci când ştie ce vrea, chiar dacă nu ştie.
- O femeie este frumoasă atunci când se luptă ca o leoaică.
- O leoaică este frumoasă când vânează pentru leul ei.
- Şi nu în ultimul rând, o femeie este frumoasă atunci când ştie să fie frumoasă!
Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeți, aporii
SELECȚII DIN CONȚINUTUL CĂRȚII:
Există o relație frumoasă, ideală. Aceasta nu implică decât întâlnirile și viața de oraș. Însă, mai există una, de cuplu. Pentru că prima nu poate fi „complet” de cuplu. În care apare viața de casă cu miros de transpirație, probleme de closet și altele. Dacă cele două își dau mâna și nu se satură una de alta, atunci avem de a face cu iubirea autentică. Până atunci, joc de glezne.
Cel mai ușor este să mimezi atenția prin atenții, iar femeile, în idealismul lor, chiar cred în această butaforie. Bărbatul care iubește nu-ți trimite SMS-uri ori îți cumpără o poșetă, ci este, culmea, lângă tine. Trece munți, ape și stă cu tine. Până atunci? Te deține de la distanță! Așa cum le deține și pe altele!
Momentul despărțirii nu coincide niciodată cu momentul despărțirii. Când te desparți de o persoană? Niciodată în momentul despărțirii. O poți face ori înainte să oficializezi despărțirea, ori după, dar niciodată când spui cu mâna pe inimă că te-ai despărțit. Sau să nu mai vorbim că, în despărțire, poți rămâne hermeneutic și toată viața, deci nu te poți despărți niciodată...
Femeile vor parteneri pe termen lung și sfârșesc în a avea pe termen scurt. Bărbații vor partenere pe termen scurt și sfârșesc în a avea pe termen lung. Morala? Ai grijă ce îți dorești! S-ar putea să ai deja!
Poți să îmbătrânești din inerție lângă o persoană pe care nu o iubești. De fapt, așa se și întâmplă! Iubirea e categorică în schimb, nu e cu jumătăți de măsură, ori este, ori nu este! Când iubești, renunți ușor la totul. Practic, în nebunia îndrăgostirii, totul se traduce prin raportare la persoana iubită. Mai precis, universul tău este înlocuit de universul celui iubit. Scopurile lui devin scopurile tale, iar mersul lui îl întregește pe al tău. Nu știu câți au avut privilegiul să fie înhățați de iubire, dar știu că nebunia nu e departe de acest ideal. În iubire: tăcerea are cuvinte. Deci liniștea indică de obicei iubirea, iar zgomotul mutilarea sentimentului.
Nu faci dragoste cu mașina, cu vorbele, hainele, parfumul, ci cu persoana. După ce dai poleiala la o parte, rămâne doar deșertul dintre voi doi, bătălia inimilor, fără niciun adaos, doar un fior! Mai simplu spus, nu faci dragoste cu minciuna, ci mereu cu adevărul. Cum te poți îndrăgosti? Într-o clipă, fără propedeutică și gusturi fine...
Despre autor
George Colang este lector universitar și doctor în filosofie. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, promoția 2009. Domeniile sale de cercetare sunt etica aplicată, hermeneutica și fenomenologia. Publicațiile sale recente vizează etica în afaceri, etica academică și existențialismul.
- CĂRȚI PUBLICATE:
- Deontologie academică și etică aplicată (coordonator, 2021)
- Dimensiuni și perspective etice asupra barbariei (2018),
- Portretul omului contemporan. Barbarul (2011, scrisă împreună cu Adela Gavrilescu)
Carțile sunt disponibile în rețeaua Cărturești, pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, librarie.net, Librăria Mihai Eminescu București, reteaua Centrului de librării București, Librăria Bookstory Cluj, la Târgul de carte Gaudeamus, în perioada 07-11 decembrie, la standul Editurii Cuantic.
Editura CUANTIC
București, Decembrie 2022
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri