IN ACEST ARTICOL:

Am răsuflat ușurați atunci când au apărut primii roboți, ce au permis automatizarea unor procese greoaie, făcute până atunci manual. Dar este, oare, o idee atât de bună să introducem roboții în toate domeniile?Știința a evoluat și am ajuns acum să lansăm aplicații de inteligență artificială ce pot oferi consiliere juridică inculpaților în cadrul proceselor judiciare. În curând, va fi un prim astfel de caz apărat integral de un robot. Iar în cazul în care acest robot-avocat va pierde cazul, dezvoltatorul aplicației spune că va acoperi orice amenzi sau cheltuieli.

Invitat în emisiunea „Alături de tine” de la A7TV, avocatul Gheorghe Piperea ridică o întrebare foarte interesantă: dacă vom ajunge să înlocuim integral avocații, care va fi următorul pas? Înlocuim oamenii judecători, șoferi, educatoare, medici și cercetători științifici?

O problemă gravă ce ar putea rezulta din înlocuirea gândirii umane din procesele judiciare este că un robot vede totul în alb-negru, nu distinge nuanțele, nu compară normalul cu non-normal sau raționalul cu iraționalul.

De asemenea, un robot nu se poate sesiza în privința unei nedreptăți pentru a da în judecată partea care înfăptuiește neregula. Vorbind despre contractele SMART, acestea nu mai pot fi adaptate persoanei respective, nu mai sunt flexibile. Dacă într-un astfel de contract există clauze abuzive, clauze comerciale incorecte ale comercianților, nu le poți elimina, argumentează avocatul Gh. Piperea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate! Când e nevoie de un avocat specializat în divorț și dreptul muncii Cristina Stamate, o viață greu încercată și un sfârșit marcat de suferință. Ce boală a răpus-o

Toți inventatorii pretind sau își imaginează că, atunci când creează astfel de roboți, ajută oamenii, le fac viața mai ușoară. Ironia este că ceea ce reușesc este să îndepărteze oamenii unii de alții și să scoată din ecuație umanul, înlocuindu-l cu roboți.

Trăim ultimele zile ale meseriilor umane, așa cum le știm? Ne îndreptăm spre un viitor al roboților? Va fi acesta un viitor mai bun decât viitorul oamenilor? Înlocuim doar unii oameni, iar pe alții nu? Cum alegem pe care oameni trebuie să îi înlocuim? Cine decide?

Cum vor arăta clădirile de birouri, băncile sau clădirile istorice de o frumusețe nemaipomenită atunci când funcționari-roboți, corporatiști-roboți sau curatori-roboți alergând pe holuri, vor lua locul zâmbetelor, discuțiilor aprinse sau fotografilor pasionați ce se pierd printre cotloanele acestor clădiri-monument?

Sfântul Paisie Aghioritul: Pe morţi îi uşurăm prin rugăciunile şi milosteniile pe care le facem pentru sufletele lor. Rugăciunile şi parastasele sunt ultima posibilitate pe care le-o dă Dumnezeu celor răposaţi pentru a fi ajutaţi Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate A XI-a poruncă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri