Publicată pentru prima dată în anul 1922, “Scurtă Istorie a Lumii" ("The Short History of the World") este una dintre cele mai cunoscute și influente lucrări non-ficționale ale lui Wells. Scrisă într-un stil simplu și captivant, cartea a fost concepută pentru a face istoria accesibilă publicului larg. Tradusă în numeroase limbi, cartea a devenit rapid un bestseller. Această lucrare a avut o influență semnificativă asupra modului în care oamenii percep istoria și în același timp a contribuit la popularizarea istoriei ca subiect de studiu și la dezvoltarea conștiinței istorice.
Cartea este atât de remarcabilă datorită stilului literar distinct al autorului și capacității sale captivante de a povesti. Herbert George Wells a reușit să transforme istoria într-o narațiune, ceea ce a făcut subiectul accesibil și atrăgător pentru cititori. Deși este cunoscut pentru romanele sale de science fiction, Wells a inclus și elemente de anticipație și speculație în discuțiile sale despre evoluția umană, oferind uneori o perspectivă futuristă asupra istoriei și a destinului omenirii.
De la originile Pământului până la sfârșitul Primului Război Mondial, “Scurtă Istorie a Lumii" cuprinde o relatare a evoluției vieții și a dezvoltării rasei umane. Cartea atinge subiecte precum epoca neolitică, ascensiunea iudaismului, epoca de aur a Atenei, viața lui Hristos, ascensiunea Islamului și descoperirea Americii. O carte extraordinară de cultură generală, scrisă într-un mod alert și plăcut, care trece în revistă cele mai importante momente din istoria lumii.
Herbert George Wells, cunoscut sub numele de H. G. Wells, rămâne unul dintre cei mai influenți și renumiți autori de literatură science fiction. Operele sale au deschis porțile spre lumi fantastice și au explorat teme futuriste și tehnologice într-un mod captivant și provocator. În timpul carierei sale prolifice, H. G. Wells a creat opere clasice care continuă să captiveze și să inspire cititorii din întreaga lume.
H. G. Wells a scris peste 100 carți în cei 60 de ani de activitate. Operele sale au inspirat generații întregi de autori și au lăsat o amprentă profundă asupra literaturii science fiction. Ele au fost adaptate în filme, seriale și alte forme de media, ceea ce a contribuit la menținerea relevanței lor în lumea modernă. Este renumit pentru romanele sale de SF, precum Omul invizibil, Mașina timpului, etc. fiind considerat, alături de Jules Vernes „părintele ficțiunii științifice“. Pe lângă cărți de ficțiune, a mai publicat nuvele contemporane, istorie și comentarii sociale, printre cele mai cunoscute nuvele numărându-se Țara orbilor și Noul accelerator, care a inspirat un episod din Star Trek.
H. G. Wells a fost un autor prolific și versatil, iar "Scurtă Istorie a Lumii" a demonstrat capacitatea sa de a transforma subiecte complexe în povești accesibile. Această lucrare este un exemplu remarcabil al influenței sale asupra literaturii, istoriei și modului în care oamenii înțeleg evoluția umană și a lumii în care trăiesc.
Herbert George Wells a fost un vizionar literar care a transpus imaginația sa în opere care au rezistat probelor timpului. Cu abilitatea sa de a anticipa inovațiile tehnologice și de a explora aspectele umane profunde, H. G. Wells a creat opere care continuă să fascineze și să inspire, consolidându-și statutul ca unul dintre cei mai mari autori de SF din istorie.
Cartea “Scurtă istorie a lumii”, de Herbert George Wells este disponibilă începând de astăzi 23 octombrie la chioșcurile de presă, în magazine online (Libris.ro, Elefant.ro, Librărie.net, Bookzone.ro, Librex.ro, LibrariaDelfin.ro, Carturesti.ro), în librăriile din toată țara ( Compania de Librarii București, Cărturești, Sedcom Libris Iași, Prăvălia cu cărți) și în curând pe rafturile librăriilor Sedcomlibris Suceava (Librăriile Alexandria) și Compact Brașov (Librăriile Bookcity).
Editura Paul Editions a fost înființată în anul 2016. Cărțile publicate acoperă domenii diverse precum istorie, memorialistică, jurnale, biografii etc. Printre autorii de renume ai editurii se numără: Nicolae Iorga, I. G. Duca, Alexandru Marghiloman, Alexandru Tzigara-Samurcaș, Cristian Troncotă, Paul Niculescu-Mizil, Constantin Argetoianu (Seria „Memorii pentru cei de mâine"); Constantin Dimitrescu-Severeanu (Volumele „Din amintirile mele. Intimități din cercul palatului regal”) și mulți alții.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri