IN ACEST ARTICOL:

În data de 2 iunie la Palatul Național al Copiilor din București a avut loc premiera „Cenușăreasa – Vocea Regatului” în cadrul Zilelor Teatrului Muzical Ambasadorii. Acest spectacol aduce noutate, o viziune regizorală creativă și un context modern, atipic.

 

Cine nu a auzit de „Cenușăreasa”? Cine nu cunoaște povestea fetei sărace și bune la inimă, pe nume Cenușăreasa, care este tratată cu cruzime de către mama vitregă și surorile ei vitrege? În ciuda tratamentului nedrept, domnișoara din poveste rămâne blândă și înțeleaptă. Prin intermediul unei zâne bune și a unui bal magic, Cenușăreasa primește o șansă de a-și îndeplini visul de a participa la balul regal, unde se întâlnește cu prințul și se îndrăgostește de el. Cu toate acestea, la miezul nopții, ea fuge și își pierde pantoful de sticlă, care devine indiciul cu care prințul o găsește. După multe căutări, el o identifică pe Cenușăreasa și îi oferă pantoful pentru a-l proba, povestea încheindu-se în mod fericit, cu căsătoria lor.

„Cenușăreasa – Vocea Regatului” este un spectacol despre găsirea vocii/chemării/vocației și despre a o urma, indiferent de obstacolele care pot apărea. Este un spectacol despre muzică, despre a munci, despre a fi talentat, dar și despre a profita de oportunitate pentru a-ți îndeplini visul. Ella, o fată timidă și retrasă din zilele noastre, este o fire sensibilă, care doar prin cântec se poate exprima, poate da glas adevăratei sale personalități, iar atunci când este pe scenă, strălucește. Protagonista își dorește să participe la castingul pentru premiera „Cenușăreasa” din cadrul liceului. Rolurile surorilor vitrege Grizella și Anastasia sunt interpretate de doi actori pentru a obține un efect comic, satiric și caricatural al surorilor răutăcioase, deloc feminine și lipsite de talent muzical. Interpetarea lor vine în contrast cu sensibilitatea și duioșia Ellei.

Visul ei este acela de a-și face vocea auzită, de a fi o artistă completă: să cânte, să danseze, să fie precum eroinele poveștilor copilăriei pe care mama ei i le citea atunci când era mică. Ella nu este doar un simplu personaj care visează să fie o prințesă, ci își dorește să-și dezvolte și să-și exprime talentul artistic în plenitudinea sa, incluzând cântecul și dansul. Locul unde Ella se simte cel mai bine este unul virgin, atipic, intrigant: podul casei. Acolo, alături de jucăriile copilăriei (Șoricella, Guz Guz și Coco Brânză, prietenii ei și păsările din mansardă), își recitește adesea poveștile copilăriei, iar, de data aceasta va da un spectacol. De câte ori are nevoia să fie singură cu visul ei, ea merge în acest loc care e un portal către trecut, către începutul începuturilor, locul unde Ella dă spectacole adesea și unde îi povestește mamei ei fiecare progres, fiecare dorință și ce a mai realizat pentru visul ei. Cântecul este pentru ea o alinare, o forță motivatoare, un fel de a trece peste obstacolele vieții cu optimism, o promisiune făcută mamei de a-și face cunoscut talentul ei. Pentru Ella, povestea Cenușăresei nu este doar despre găsirea unei iubiri sau a unui prinț. Este despre găsirea vocii ei, despre urmarea pasiunii și despre credința că orice este posibil atunci când ai curajul să crezi în visurile tale.

„Cenușăreasa” este o producție a Teatrului Muzical Ambasadorii, singurul teatru pentru copii și tineret aflat sub tutela Ministerului Culturii, care anul acesta împlinește 5 ani de la înființare.

Vă așteptăm în lumea Teatrului Muzical Ambasadorii, unde ne distrăm, cântăm, dansăm și celebrăm 5 ani fantastici!

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 5 ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri