IN ACEST ARTICOL:

De la povestea sfâșietoare a supraviețuitorilor accidentului petrecut în urmă cu mai bine de 50 de aniîntr-unul dintre cele mai ostile medii de pe Pământ, Munții Anzi, și până la incidente șocante surprinse de camerele de luat vederi în întreaga lume, noile producții difuzate la Viasat Explore impresionează prin mărturiile cutremurătoare și situațiile limită pe care le reconstituie.

Comunicat de presă

Începând din această lună, Viasat Explore difuzează două documentare captivante despre o serie de accidente aviatice tulburătoare produse în ultimele decenii. De la povestea sfâșietoare a supraviețuitorilor accidentului petrecut în urmă cu mai bine de 50 de aniîntr-unul dintre cele mai ostile medii de pe Pământ, Munții Anzi, și până la incidente șocante surprinse de camerele de luat vederi în întreaga lume, noile producții difuzate la Viasat Explore impresionează prin mărturiile cutremurătoare și situațiile limită pe care le reconstituie.

Serialul documentar Avionul prăbușit în Anzi este o călătorie în inima uneia dintre cele mai disperate și îndrăznețe povești de supraviețuire din secolul trecut. Pe parcursul a trei episoade, supraviețuitorii, oameni obișnuiți puși într-o situație extraordinară, își povestesc singuri calvarul în detalii vii și cutremurătoare, forțați fiind să îndure orori inimaginabile pentru a rămâne în viață.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Măsuri simple de prim ajutor pentru arsuri minore în accidente casnice. Ce trebuie să faci prima dată Măsuri simple de prim ajutor pentru arsuri minore în accidente casnice. Ce trebuie să faci prima dată Ai rămas fără unul sau mai mulți dinți? Ce înseamnă acest lucru din punct de vedere funcțional?

Povestea pe scurt:

  • În octombrie 1972, un avion charter care transporta o echipă de rugby uruguayană, prietenii și membrii familiilor acestora s-a prăbușit în Anzi din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a unor erori de pilotaj.
  • Epava s-a oprit pe un ghețar îndepărtat, la peste 3.600 de metri deasupra nivelului mării, cu șanse foarte puține de a mai fi salvați vreodată.
  • Supraviețuitorii s-au aflat într-unul dintre cele mai aspre medii din lume, unde temperatura cobora noaptea mult sub zero grade, fără haine de iarnă și cu rezerve minime de hrană. Pe măsură ce zilele se scurgeau, foametea și expunerea au avut un efect letal.
  • Fără nicio salvare la orizont și cu trupurile slăbite, supraviețuitorii s-au confruntat cu o dilemă inimaginabilă: să moară de foame sau să se hrănească cu trupurile prietenilor lor morți. În ceea ce va deveni una dintre cele mai tulburătoare revelații ale dezastrului din Anzi, ei au făcut alegerea imposibilă de a consuma trupurile înghețate ale celor care au murit în accident.
  • Dintre cei 45 de pasageri aflați la bord, doar 16 au scăpat cu viață, dar nu fără să plătească un preț zdrobitor.

Producția Avionul prăbușit în Anzi va avea premiera la Viasat Explore dumincă, 20 octombrie, la ora 23:00 și este o relatare dureroasă, dar profund umană, despre limite, autocontrol și dorința de a trăi, indiferent de preț.

Bebelușul | Ghid de îngrijire a sugarului 3 tipuri de exerciții de respirație pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată Rolul căminelor de bătrâni în îngrijirea vârstnicilor cu probleme medicale

Panică în aer: incidente aviatice dramatice susprinse de camerele de filmat

Tot începând de dumincă, 20 octombrie, de la ora 22:00, Viasat Explore aduce telespectatorilor Panică în aer, o nouă serie documentară observațională în opt părți, care pătrunde adânc în cele mai dramatice și terifiante incidente aviatice din lume surprinse vreodată de camerele de luat vederi. Într-o lume în care peste 8 milioane de oameni călătoresc cu avionul în fiecare zi, smartphone-urile au devenit noile cutii negre, capturând momente uluitoare și pline de suspans, fie că se petrec în plin zbor sau cu doar câteva momente înainte de decolare.

Mai mult decât o compilație de videoclipuri virale, serialul îmbină interviurile cu experți cu efecte vizuale uluitoare și oferă telespectatorilor o disecție precisă a incidentelor, prezentând cauzele din spatele acestora - de la aterizări de urgență, până la incendii produse în timpul zborului și erori în cabina de pilotaj.

Mihai Morar ne invită, în cel mai nou episod de podcast „Fain & Simplu”, să descoperim  povestea neromanțată a lui Șerban Huidu Stresul afectează calitatea somnului a 61% dintre români Rowenta sărbătorește 140 de ani de inovație și excelență

Totodată, producția Panică în aer scoate la iveală adevăruri ascunse ale aviației și prezintă o perspectivă rară, din culisele mecanicii zborului, asupra pericolelor care se află în spatele fiecărui zbor aparent obișnuit – inclusiv modalitatea în care piloții, inginerii și controlorii de trafic aerian luptă pentru a preîntâmpina dezastrele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri