IN ACEST ARTICOL:
Bookfest 6 - Editura Cununi de stele va invita la trei lansari de carte inedita:

Vineri, 27 mai, ora 18:30

"Scrisori rupte", de Rabindrantah Tagore. Traducere din bengali de Amita Bhose. Antologie de scrisori (101) adresate nepoatei autorului. Prima traducere a Scrisorilor rupte intr-o limba straina precum si prima traducere romaneasca a lui Rabindranath Tagore dupa versiunea originala bengaleza. Evolutia sensibilitatii poetice a laureatului Nobel pentru literatura, in 1913, este mai bine oglindita in aceste scrisori trimise de pe malul Padmei decat in orice bio¬grafie. Insusi poetul a marturisit ca eul sau cel mai adevarat a evoluat in acel ungher obscur al Bengalului si cel mai pro¬fund mesaj al gandirii sale s-a exprimat spontan in scrisorile adresate Indirei Devi. Mai 2011, 320 pagini, 34 lei.

Sambata, 28 mai, ora 18. Sesiune de autografe.


"Lupii cantareti" si "Lebada invatatoare", de Ana Coman. Poezii pentru copii scrise de un copil. Scrise la 9 ani, versurile din volumul de fata ne prezinta un univers fascinant al imaginatiei unui copil, unde craiasa aduce soarele de acas

a, omul de zapada tanjeste dupa un botosel, ceasul doreste sa fie recomandat la Rosu Imparat, lupul Nataflet e mare cantaret, anul are fete cucuiete... In lumea creata, autoarea vorbeste o limba inventata, chistoreza, iar animalele sunt inzestrate cu trasaturi umane, caracteristice fabulelor: iedul se cam tine de baut, legumele intra in conflict, lebada are tupeu. Cu talent, sensibilitate si umor, Ana sugereaza ca fiecare zi poate fi frumoasa: prin prietenie, cantec, solidaritate. De unde si concluzia din Culoarul vietii, facuta cu seninatatea unui batran intelept: „Viata a trecut/Si nu m-a durut”. Mai 2011, 88 pag, 19,5 lei, format 16,5/23,5 cm.

Duminica, 29 mai, ora 15.

"Manual de limba sanscrita, volumul I". Conceput de Amita Bhose, este rodul muncii de cativa ani pe baza experientei didactice dobandite la Universitatea Bucuresti, unde a sustinut cursuri practice facultative de limba bengali (1972-1991), limba sanscrita (1978-1991) si civilizatie indiana. O experienta – de notat ca a tinut cursurile numai in limba romana – care i-a permis formarea unei metodologii a predarii limbilor bengali si sanscrita cursantilor romani.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri