“Corpul Dansatorului poate fi considerat ca fiind o orchestra in sine. A coregrafia este ca si cum s-ar compune muzica slujindu-se de un ansamblu instrumental, format din tot atatea instrumente pe cati dansatori sunt”, considera Gigi Caciuleanu. Si chiar asa a exprimat creatia coregrafica in doua parti "Noche Bach"; am trait o combinatie fantastica intre muzicalitate si matematica compozitiei. Corpurile dansatorilor se armonizau perfect, cu exactitate pe muzica lui Bach.
Caciuleanu este unul dintre artistii romani care ne fac cinste in afara tarii, el detinand un palmares impresionant de premii si decoratii, intre care Chevalier dans l’Ordre des Arts ets des Lettres (Franta) si Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler. Din anul 2001 a fost numit directorul artistic al Baletului National din Chile (El Banch), continua sa lucreze cu trupa sa pariziana, precum si in calitate de coregrafinvitat in alte companii (Torinao, Sao-Paulo, Montevideo, Constanta, Bahia Blanca etc.).
In anii ’70, Gigi Caciuleanu era solist la Opera Nationala din Bucuresti dar in acelasi timp a descoperit dansul contemporan in indrumarea lui Miriam Raducanu.
Spectatorii din tara mai au posibilitatea de a vedea acest spectacol eveniment, astazi la Opera Nationala din Cluj si duminica, 11 septembrie, la Teatrul Mihai Eminescu din Timisoara.
Pentru mai multe informatii consultati programul Festivalului Enescu.
Credit foto: Boroka Biro
Foto Galerie, front si main: Boroka Biro
de I.S.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri