20 Septembrie 2011 publicat în Cultura 35 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Anul acesta, Romania isi trimite primii reprezentanti la Art Moscow, cel mai mare targ de arta contemporana din Estul Europei. Singura galerie romaneasca invitata sa participe la Art Moscow intre 21 si 25 septembrie este Anca Poterasu Gallery, care va face cunostinta scenei de arta din Rusia lucrarile artistilor Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela si Donald Simionoiu.

Principalul scop al targului Art Moscow este acela de a cultiva arta si de a crea un spatiu accesibil pentru artisti, unde sa poata expune, care sa le creeze vizibilitate si promovare si intrarea lucrarilor in colectii importante de arta.

Mai mult decat atat, organizatorii isi propun sa creeze un ambient propice pentru ca membrii comunitatii sa inteleaga valoarea economica a artei.

Din 1995 si pana acum, evenimentul s-a bucurat de un real succes si a avut participari ale tarilor din toate lumea: Rusia, Italia, Germania, Franta, Olanda, Austria, Ungaria, Letonia, Anglia, Luxemburg, Suedia, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Ucraina si Serbia. Categoriile reprezinta fiecare parte a artei moderne: video si fotografie, pictura, sculptura si instalatii.

La editia de anul acesta, pentru prima oara de la infiintarea targului, va participa si Romania, reprezentata de o singura galerie, cea a Ancai Poterasu. In cadrul galeriei, Romania va participa cu lucrarile artistilor: Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela si Donald Simionoiu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cine sunt cele mai importante femei din arta românească? O nouă ediție Art Safari oferă răspunsul Rugăciunea Sfântului Mina: de rostit în ceasurile tulburi ale sufletului! Ne ajută să găsim rezolvare în problemele imposibile Ce înseamnă când visezi mortul viu: Interpretări și semnificații fascinante

Florin Mitroi (n. 1938 – d. 2002) a fost un pictor roman cunoscut mai ales pentru stilul independent si principiile individualiste si non-conformiste pe care le promova. Lucrarile sale se regasesc in Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul Pomeranian, muzeul Szczecin din Polonia, muzeul Kupio din Finlanda. Printre cele mai importante se remarca “Cel ce se pedepseste singur. Ştefan Bertalan, Florin Mitroi, Ion Grigorescu: arta şi Romania intre anii 80-90”, care a fost expusa de mai multe ori in Europa, la sediul Parlamentului European din Strassbourg sau la Klosterneuburg Abbey din Viena.

Suzana Dan (n.1976, Brasov) a fost eleva lui Florin Mitroi si una dintre adeptele stilului sau. A avut numeroase expozitii in Romania si nu numai. Ultimele ei expozitii in grup au avut loc la Performance Art Institute din San Francisco, cu „Badly Happy: Pain, Pleasure and Panic in Recent romanian Art”.

Ghicitori grele cu răspuns: 10 cele mai dificile provocări pentru minte Crăciun și revelion pe rit vechi - Tradiții și semnificații ale sărbătorilor de iarnă pe stil vechi Gala CONAF Women In Economy marchează o victorie pentru antreprenoare

Zoltan Bela (n.1977, Targu Mures), spre deosebire de Florin Mitroi si Suzana Dan, renunta la influentele promovate de ei, in favoarea realismului american si a esteticii romantice. Printre cele mai importante realizari se numara „Bucuresti Transition Icons”, de la Galeria Carini&Donatini din Italia si expozitii de grup precum „I Am a Romanian: The Bucharest – Tel-Aviv Route” din Israel, „Out of Sacred” din Arrezo, Italia, „The Berlin Wall” la Galeria Promenade din Vlore, Albania.

Donald Simionoiu (n.1969, Buzau) a expus la Parlamentul European din Strassboug in 2006, in cadrul unei expozitii de grup, dar a avut si expozitii personale, precum „Untitleds” la Little Yellow Studio in Bucuresti. In 2010 a participat la expozitia de grup „Zoommania”de la Muzeul National de Arta Contemporana, iar in urma acesteia, lucrari de-ale sale au fost selectate pentru colectia muzeului.

2024 este Anul chinezesc al Dragonului de Lemn – o energie multidimensională și magică cum nu am mai avut de 60 de ani! Noi începuturi, acțiuni concrete către prosperitate, forța blândă de a ne îndeplini dorințele inimii Acatistul Sfântului Pangratie: pentru ce se citește și cum ne ajută Caius Covrig și Adrian Șaguna anunță super PARTY la final de săptămână

Anca Poterasu Gallery este o galerie de arta dedicata artei contemporane, ce isi propune sa sustina si sa promoveze initiativele artistice si proiectele curatorilor romani. Anca Poterasu Gallery sustine atat artistii consacrati, cat si tinerele talente, pe care isi propune sa le promoveze in afara spatiului romanesc.

Art Moscow– International Art Fair este cel mai important eveniment de arta desfasurat in spatiul rusesc si unul dintre cele mai importante la nivel european. Inca din 1996, organizatorii targului reunesc participanti din tari precum Rusia, Italia, Germania, Franta, Olanda, Austria, Ungaria, Letonia, Anglia, Luxemburg, Suedia, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Ucraina si Serbia. Astfel, evenimentul a devenit unul fundamental pentru cultura rusa, facand din Rusia o promotoare a artei contemporane si punand-o pe harta tranzactiilor de arta.

Premieră în regia lui Tompa Gábor la Opera Națională București, cu La clemenza di Tito de Mozart Roșul devine un simbol al curajului, încrederii și al independenței în campania AW2024 de la Answear Românii sunt invitați să lupte împotriva efectelor schimbărilor climatice și să se alăture mișcării ”de la RObinet”
Foto front si main: curatorul Anca Poterasu de la "Anca Poterasu Gallery"

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri