Principalul scop al targului Art Moscow este acela de a cultiva arta si de a crea un spatiu accesibil pentru artisti, unde sa poata expune, care sa le creeze vizibilitate si promovare si intrarea lucrarilor in colectii importante de arta.
Mai mult decat atat, organizatorii isi propun sa creeze un ambient propice pentru ca membrii comunitatii sa inteleaga valoarea economica a artei.
Din 1995 si pana acum, evenimentul s-a bucurat de un real succes si a avut participari ale tarilor din toate lumea: Rusia, Italia, Germania, Franta, Olanda, Austria, Ungaria, Letonia, Anglia, Luxemburg, Suedia, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Ucraina si Serbia. Categoriile reprezinta fiecare parte a artei moderne: video si fotografie, pictura, sculptura si instalatii.
La editia de anul acesta, pentru prima oara de la infiintarea targului, va participa si Romania, reprezentata de o singura galerie, cea a Ancai Poterasu. In cadrul galeriei, Romania va participa cu lucrarile artistilor: Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela si Donald Simionoiu.
Florin Mitroi (n. 1938 – d. 2002) a fost un pictor roman cunoscut mai ales pentru stilul independent si principiile individualiste si non-conformiste pe care le promova. Lucrarile sale se regasesc in Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul Pomeranian, muzeul Szczecin din Polonia, muzeul Kupio din Finlanda. Printre cele mai importante se remarca “Cel ce se pedepseste singur. Ştefan Bertalan, Florin Mitroi, Ion Grigorescu: arta şi Romania intre anii 80-90”, care a fost expusa de mai multe ori in Europa, la sediul Parlamentului European din Strassbourg sau la Klosterneuburg Abbey din Viena.
Suzana Dan (n.1976, Brasov) a fost eleva lui Florin Mitroi si una dintre adeptele stilului sau. A avut numeroase expozitii in Romania si nu numai. Ultimele ei expozitii in grup au avut loc la Performance Art Institute din San Francisco, cu „Badly Happy: Pain, Pleasure and Panic in Recent romanian Art”.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară