23 Decembrie 2011 publicat în Cultura 98 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O SA VA ISTORISESC ASTAZI o poveste foarte stranie, o poveste de Craciun!

Cu capul gol, cu mainile impreunate, cu pasi sovaitori, ca un hagiu venit de departe, Petre se apropie de Sfantul locas, trecu pragul, cazu in genunchi, uimit si rapit de fericire.

Catesitrele usi ale altarului erau deschise si inauntru, pe sfanta masa, ardea lumanarica lui. In toata biserica nu se mai gasea alta lumanare aprinsa si cu toate acestea mica flacara era atat de vie, incat prefacea smeritul locas intr-o slava de stralucire, de pace, de frumusete, de bucurie si de marire. Chiar biserica din Bostea nu putea fi mai frumoasa in acea noapte ca bisericuta din Galea!

Petre intelese minunea! Mama i se insanatosise, putul se dezlegase de blestem si cu toate ca Sfantul Prunc se facuse nevazut, mana lui pusese umila-i jertfa pe altarul Domnului!

De-un singur lucru nu se putea insa dumeri Petre: ca iubirea lui facuse aceasta minune!
Iubirea si credinta lui!…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PARENTX- evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România ajunge la Oradea pe 26 octombrie PARENTX- evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România ajunge la Craiova pe 21 septembrie 5 cărți de vară care ajută copiii să iubească lectura

O poveste de Regina Maria a Romaniei

Foto int. art: Curtea Veche, Wikimedia si Shutterstock

Multumim editurii Curtea Veche pentru aceasta poveste si frumoasele imagini de arhiva care o infatiseaza pe Regina Maria a Romaniei.

Povestile citite iarna, la gura focului sau in fata bradului impodobit, au un farmec cu totul aparte. Nu intamplator, in apropierea Craciunului, Curtea Veche Publishing a pregatit o surpriza atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, interesati de una dintre figurile emblematice ale istoriei noastre. ”Povestile Reginei Maria a Romaniei” cuprinde treisprezece basme scrise de Majestatea Sa Regina Maria, toate inspirate de dragostea Reginei pentru Romania si poporul roman. Basmele au fost publicate pentru prima data în limba româna in anul 1923 sub titlul „Cartea de basme a Reginei Maria”.

Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră Dezlipire de placentă: o provocare medico-științifică și o poveste de succes  ParentX Events – Resursa Copiilor Împliniți - Revoluționăm Educația Copiilor și a Părinților în România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri